Speltips: Östersunds FK vs Örebro SK 21/4 "Östersund, dags att börja…
Speltips Östersunds FK vs Örebro SK

Bild från Bildbyrån

Östersund, dags att börja imponera igen!

Helgens första match i omgång 5 av Allsvenskan spelas på Jämtkraft Arena mellan Östersunds FK och Örebro SK. Kommer Örebros förlustfria svit hålla i sig efter dagens match eller kommer Östersund lyckas bärga tre viktiga poäng? Här är mina tankar inför matchen.

Östersunds FK

Östersund har haft en turbulent vecka bakom sig och det är svårt att veta hur mycket det kommer påverka lagets förberedelser inför dagens match. I veckoomgången mot Kalmar var det däremot tydligt att spelarna inte lyckades komma upp i sin normala kapacitet, nu har man fått lite mer tid att bearbeta situationen och förhoppningsvis kan Östersund idag kliva in mot Örebro med fokus på rätt saker.

Om man summerar prestationen mot Kalmar snabbt så kan vi konstatera att Östersund inte lyckades få igång sitt snabba och vassa passningsspel utan istället lurades in en fysisk match där man spenderade mest tid på mittplan. Idag är man tillbaka på hemmaplan men framförallt även konstgräs vilket kommer förbättra lagets chanser att spela ut sitt motstånd. Örebro är dock ett välorganiserat lag så ska Östersund lyckas öppna bortalagets defensiv krävs det att man håller ett högt tempo samtidigt som att man har kvalité i passningsspelet. Detta var receptet till framgång förra säsongen och Potter måste nu få sitt lag att prestera på samma sätt igen.

Det är en intensiv vecka för Östersund och detta blir lagets tredje match på sex dagar. Detta bör leda till att Potter roterar på en del positioner. Aiesh och Tekie förväntas inte vara med och konkurrera om en plats då dom med största sannolikhet inte är tillgängliga.

Örebro SK

Axel Kjäll har verkligen ändrat identiteten på Örebro SK sedan han tog över huvudansvaret. Tidigare säsonger har Örebro varit ett lag som spelade med en offensiv inställning vilket ofta resulterat i underhållande och målglada matcher. Numera är Örebro SK ett lag som fokuserar mer på det defensiva spelet och att spela med en mer cyniskt inställning. Det kanske inte är lika underhållande som tidigare säsonger men då resultatet, så här långt, varit så pass bra så bör man ändå se det som en lyckad förändring. Spelarmaterialet i Örebro denna säsong är inte särskilt slagkraftigt och i mitt tycke är det ett klokt val av Kjäll att spela med en mer defensiv inställning, det ska också sägas att Örebro har börjat få igång det offensiva spelet allt mer och kan dom ha lite mer koncentration i sista tredjedelen så kommer dom straffa många lag.

Senast fick dom ett kryss mot AIK i en jämn tillställning där man var det bättre laget i första halvlek men det sämre i andra halvlek. Idag lär vi få se ett Örebro som spelar med samma attityd som i andra halvlek mot AIK, alltså att man ligger lågt med laget och försöker hota med kontringar. Ska dom få med sig några poäng hem kommer det dock krävas att man har mycket bättre skärpa i sista tredjedelen jämfört med sist.

Mårtensson är avstängd och kommer missa dagens match, även Sköld är borta då han är skadad. Utöver dessa två spelare har Örebro fulltaligt lag.

Speltips

Östersund har inte levt upp till förväntningarna så här långt och pressen på laget börjar sakteligen öka. Idag ställs dom mot ett organiserat Örebro och ska dom lyckas ta den nödvändiga trepoängaren dom är ute efter så gäller det att steppa upp. Örebro kommer kliva in med en försiktig attityd och kommer göra allt för att dra ner tempot i matchen, frågan är dock om dom kommer lyckas med detta? Jag tror inte det. Istället tror jag Östersund maler ner Örebro och verkligen visar att man är ett topplag för Allsvenskan. Får man dessutom in ett tidigt ledningsmål så tror jag det mycket väl kan rinna iväg. Jag väljer dock att spela Östersund -0.75 till hos Pinnacle. Halv vinst vid uddamålsseger.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsUnitsResultat
27 juni
19:00
Malmö FF - Helsingborgs IF
Allsvenskan
Spel: MFF ht/ft
 
27 juni
19:00
IF Elfsborg - Varbergs BOIS
Allsvenskan
Spel: under 3,5 mål i matchen & Elfsborg över 5,5 hörnor
 
30 juni
01:00
NHL 2021-22 Stanley Cup-vinnare
NHL
Spel: Colorado Avalanche
 
3 juli
00:00
Sean Strickland - Alex Pereira
UFC
Spel: Sean Strickland vinner
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.25)

Allsvenskan 23 juni 2022

En hel del svensk fotboll på Stryktipsets kupong när Stryktipset spelas på söndagen istället för lördagen. Häng med i spelförslag på spikar och skrällar från Limpan och Weimer. Läs mer

Gästtippare: Här är veckans bästa spel i Division 2 (v.25)

Fotboll 23 juni 2022

Vår gästtippare Erik Johansson hade fin framgång förra veckan. Nu kommer han som återigen med nya spel i Divison 2 Norrland. Läs hans spelförslag och hitta bästa oddset hos ... Läs mer

3000 kr bonus! Eller Revanschen hos Snabbare - 800 kr gratisspel!

22 juni 2022

Som ny kund hos Snabbare kan du nu få en andra chans! Sätter du inte ditt första spel så får du en ny chans. En optimal bonus för alla oss som vill ha mer spänning i tillvaron ... Läs mer

Gästtippare: Här är veckans bästa spel i Division 2!

Fotboll 17 juni 2022

Ny helg och nya spel från vår gästtippare Erik Johansson som återigen har sina tankar klara i Divison 2 Norrland. Läs hans spelidéer och hitta bästa oddset hos Fastbet som ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.24)

Fotboll 16 juni 2022

Nytt Stryktips på intågande och återigen får vi förstag på spikar och skrällar levererade till oss från våra profiler Anders Limpar och Jonas Weimer. Denna gång är det Sverige, ... Läs mer