Speltips Olympiakos - Porto

Bild från Bildbyrån

Olympiakos löser tre poäng

Sista omgången i gruppspelet i Champions League avgörs tisdag och onsdag. Kan Olympiakos besegra Porto i jakten på Europa League-platsen?

Porto är klara som grupptvåa i en ganska svag CL-grupp, har ett ganska tight spelschema och enligt rapporter från Portugal kommer Porto rotera startelvan kraftigt inför den här matchen. Laget sladdar något i ligan (trea just nu, fyra poäng bakom serieledarna Sporting), möter Tondela på söndag i inhemska cupen, spelar kvartsfinal i ligacupen på onsdag följt av ligamatch mot Nacional kommande helg.

På andra sidan har vi ett Olympiakos som jagar Europa League-plats. Grekerna och Marseille har tre poäng vardera och fransmännen spelar borta mot Manchester City som bör vara för svårt även om City är klara som gruppetta och lär rotera laget. För Olympiakos går det hur som helst inte att slappna av, de måste gå för segern.

Olympiakos leder grekiska ligan med en poäng före PAOK och möter tabelljumbon Lamia till helgen.

Med tanken på Portos rotation och att portugiserna inte har något att spela för samtidigt som Olympiakos jagar EL-platsen tycker jag det finns spelvärde på Olympiakos ner till 1.80.

Därför väljer jag att spela rak hemmaseger på Olympiakos till oddset 1.83.