Speltips Örebro - Timrå

Bild från Bildbyrån

Örebro tar tre poäng

SHL rullar - förhoppningsvis - vidare på torsdag. Ett par matcher är redan framflyttade på grund av smittspridning i lagen och det återstår att se om fler bataljer går samma öde till mötes. Tanken är dock, i skrivande stund, att det ska spelas fyra matcher. Örebro sammandrabbning med Timrå i Behrn Arena är en av dessa och det är den tillställningen som känns lite extra intressant utifrån möjligheten att hitta spelvärde.

Örebro

Närke-gänget är nia i tabellen, vilket är att betrakta som en underprestation. Det ska dock beaktas att det bara är fyra poäng upp till femteplatsen och ytterst små marginaler. Örebro ska absolut inte räknas bort vad beträffar kampen att bli ett lag som utmanar de bästa och säsongen är lång. ÖHK har en bra defensiv och ett vasst målvaktsspel. Om offensiven - där det finns extremt mycket potential - lossnar kan Örebro bli att räkna med på allvar. Den underliggande statistiken är till viss del stark, bland annat i form av corsi (där ÖHK är på andra plats i SHL efter Skellefteå), och mycket talar för att det kommer vända över tid.

Timrå

Nykomlingarna är - precis som väntat - på fel sida av kvalstrecket. Timrå är dock ett lag som stundtals har överraskat i positiv riktning den här säsongen. Inte minst den senaste tiden. Två raka vinster talar sitt tydliga språk. Insatsen nu senast hemma mot Malmö, där Tik vände ett fyramålsunderläge (!), var sannerligen något utöver det vanliga. Medelpadingarna är ett lag med mycket karaktär och jobbiga att möta, samtidigt som det finns en del offensiv spets i laget. Däribland i form av exempelvis Ty Rattie och Robin Hanzl.

Speltips

Örebro, med fyra nederlag på de fem senaste matcherna, har oavsett mycket goda möjligheter att vända trenden på torsdagskvällen. ÖHK har inte minst ett mentalt övertag till följd av 2-0 i inbördes möten lagen emellan den här säsongen.

Närke-laget har dessutom ett bättre spelarmaterial och ett gigantiskt defensivt övertag. Tik är ett lag med en tämligen låg defensiv lägstanivå och det är stundtals svängdörrar på försvarsfronten.

Timrå är seriens sämsta bortagäng

Lägg därtill att att Örebro är ett rätt så bra hemmalag, samtidigt som Timrå är SHL:s sämsta bortalag.

Oddset (1.77 i skrivande stund) på en ÖHK-vinst under ordinarie speltid är i allra högsta grad spelvärt som läget är nu.