Speltips idag » torsdag 24 mars » Oskarshamn & HV71 | Dragskott
Speltips Oskarshamn - HV71

Bild från Bildbyrån

Oskarshamn - HV71

På torsdag spelas det tre SHL-matcher och det är inte minst Oskarshamns hemmabatalj mot HV71 som är intressant. Ett Smålandsderby där mycket står på spel för IKO i jakten på att hålla sig på rätt sida av kvalstrecket och undvika ett nervkittlande SHL-kval (bäst av sju) mot just Jönköpingslaget.

Oskarshamn

Martin Filanders gäng hamnade i en svacka och torskade tre raka matcher, varpå laget reste sig på ett imponerande sätt nu senast genom att bortabetvinga Malmö, tillika laget som hade åtta (!) raka segrar dessförinnan.

Mycket karaktär i Oskarshamnslägret

En heroisk insats av smålänningarna som låg under så sent som till slutskedet av den tredje perioden och lyckades vinna efter förlängning i en batalj som succébacken Nolan Zajac avgjorde.

HV71

Fiaskolaget HV71 hade alltjämt en teoretisk möjlighet att undvika kvalspel så sent som inför gårdagens match, varpå laget svarade för ett riktigt bottennapp genom att förlora stort hemma mot Leksand.

Kvalspel att vänta för HV71

HV71 är därmed - även i teorin - körda i striden om att undvika kval, trots att laget har nio poäng kvar att spela om. HV71 är utan tvivel säsongens största negativa överraskning i SHL den här säsongen.

Speltips

HV71 har 3-0 i inbördes möten, men Oskarshamn tog poäng i det senaste mötet lagen emellan och bortalaget har "bara" hedern att spela för den här gången, vilket väger oerhört tungt i sammanhanget.

IKO är på gång och är ett lag med en härlig karaktär, som besitter en hög högstanivå.

Jönköpings hockeystolthet är förvisso skickligare rent individuellt och har i grunden ett lag med en högre kapacitet än Oskarshamn, men motivation slår ofta klass och känslan är att IKO åtminstone kommer inkassera minst en poäng under torsdagskvällen.

1.68 gånger pengarna i skrivande stund - det är i allra högsta grad ett spelvärt odds för 1X i den här sammandrabbningen.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
25 jan.
19:00
Luleå - Oskarshamn
SHL
Spel: Fredrik Olofsson att göra poäng
 
25 jan.
19:00
Växjö - Skellefteå
Spel: Växjö inklusive förlängning och straffar
 
26 jan.
18:59
HV71 - Västervik
HockeyAllsvenskan
Spel: Tre HV71-poäng och minst fyra mål i matchen
 
30 jan.
15:15
Prix d'Amerique 2022
Trav
Spel: Don Fanucci Zet att vinna Prix d'Amerique 2022
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Här är Sveriges 10 största guldchanser i OS 2022 i Peking

Vinterspelen 24 januari 2022

Vinterspelen 2022 närmar sig med stormsteg. SOK har fastställt truppen och det är ett starkt landslag som kommer visa upp sig i Peking under februari månad. Vi har tagit tempen på ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.3)

Premier League 21 januari 2022

Ingen jackpot denna vecka men en riktigt rolig kupong med en hel del spännande matcher. Limpar och Weimer guidar er rätt bland spikar och skrällar. Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 22 Jan

Premier League 21 januari 2022

Ny krönika och nya möjligheter när Bettingstugans spellägare Tomas Wahlberg (Pippo) kommer med veckans Stryktipskrönika. Hör hans tankar kring bank, spik och varningar på kupongen. Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.2)

Premier League 14 januari 2022

Stryktipset är tillbaka igen efter att vi inte fått någon med 13 rätt förra veckan. Denna vecka får vi därmed 12 miljoner i jackpot och bra läge att vässa hjärnorna igen. Några ... Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 15 Januari

Premier League 14 januari 2022

Ny krönika och nya möjligheter när Bettingstugans spellägare Sanel Hrjnic kommer med veckans Stryktipskrönika. Hör hans tankar kring bank, spik och varningar på kupongen. Läs mer