Speltips Oskarshamn – Modo

Bild från Bildbyrån

Gästerna ser ruggigt starka ut

Lördagshockey innebär full SHL-omgång och vi riktar blickarna mot Småland där Oskarshamn tar emot nykomlingen Modo. Vi hittar fint värde på gästerna, som ser ruggigt starka ut för tillfället.

Nej, det var nog få som trodde att Modo skulle parkera på en sjätteplats i tabellen efter elva omgångar. Man kan prata om tur och rus och så vidare, men faktum är att Mattias Karlin satt en såpass väloljad struktur som gör att man är svårslagna oavsett hur det ser ut på isen.

Stora delar av gruppen från förra säsongen behölls och det har visat sig klokt, då moralen i gruppen är skyhög. Nu har man dessutom fullt manskap tillbaka och det innebär att spetsförvärven Sampo Ranta, Mikael Ruohomaa och Danny O'Regan nu kan spela tillsammans.

Även om man föll med 1–0 mot Växjö så gjorde trion en fin match liksom övriga laget. Växjö ska enbart tacka Adam Åhman för att man kom i från den matchen med alla tre poäng, då det var bombardemang mot ett mål sista 20.

Nu väntar en ny bortamatch i Småland, denna gång mot Oskarshamn, som efter en tung start vaknat till liv och vunnit sina två av tre senaste matcher. Spelmässigt hackar Martin Filanders mannar fortfarande rejält och mot ett fartfyllt Modo som bygger bo i anfallszon mot alla lag i den här serien tror jag man får det rejält tufft.

Så länge Modo håller sig i från utvisningsbåset, som man varit flitiga med hittills, så ser jag inte annat än att Ö-vikslaget kniper det här. Modo inklusive förlängning och straffar spelas således till fina 2.08 i odds hos Unibet. 5 units investeras.