Speltips Östersunds IK - AIK

Bild från Bildbyrån

AIK vinner mot nykomlingen

Det är full omgång i Hockeyallsvenskan och bland annat ett möte mellan nykomlingen Östersund och gästande AIK. Båda lagen kommer med vinst i bagaget efter en spelad omgång, båda efter straffläggning. I denna match är AIK klara favoriter, trots bortaplan, och det ska man också vara. Östersund kommer ta sina poäng, men mot AIK, som har ett riktigt starkt lag i år, tror jag man kommer få det svårt.

Östersunds IK
Östersund är som sagt nykomlingar i Hockeyallsvenskan i år, detta efter rejält drama i sista omgången i Hockeyettans kvalserie. I första omgången blev det vinst mot Södertälje hemma med 3-2, efter straffar. Ganska typiskt att en nykomlingen vinner första matchen på hemmaplan. Nu väntar AIK, som jag håller som ett bättre lag, och då tror jag årets första förlust för Östersund kommer.

AIK

Även AIK vann den första matchen för säsongen efter straffar, 5-6 mot Modo. Detta efter att man bland annat vann den andra perioden med 0-4 och spelade riktigt bra ishockey. AIK har ett intressant lag i år, och bland nyförvärven finns bland annat Gynge, Rockwood, Nybeck, Muzito-Bagenda och William Eriksson. AIK borde vara med och göra upp om SHL platserna i år, och då är detta en match man ska vinna.

Speltips

AIK har ett starkt lag på pappret, med rutinerade spelare från både SHL och Hockeyallsvenskan. Östersund är nykomlingar och man bör tillhöra botten av tabellen. Detta är en match som AIK ska vinna och mitt speltips i matchen blir därför att AIK vinner till oddset 1.76 gånger insatsen.

Lycka till!

/Åkesson