• Hem
  • JV
  • Östersunds IK - Västerviks IK
Speltips Östersunds IK - Västerviks IK

Bild från Bildbyrån

Poängkung i fokus!

HockeyAllsvesnkan har en match att erbjuda oss under tisdagen och denna spelas i Östersund där Västerviks IK är på besök. Inför nedsläpp är det Östersunds IK som bär favoritskapet, men mitt speltips från denna match är ett poängspel och här fokuserar jag på en poängkung i hemmalaget!

Tankar inför Östersunds IK - Västerviks IK

Hemmalaget Östersunds IK har ingen vidare form att luta sig emot inför denna hemmamatch. Värdlaget har nämligen förlorat fyra raka matcher i HockeyAllsvenskan och är just nu tabelljumbo i serien med lika många poäng som spelade matcher, det vill säga 16 stycken. 

Gästande Västervik då? De är en poäng före Östersund inför nedsläpp här, så med det sagt är det tre mycket viktiga poäng det tävlas om i detta bottenmöte där jumbon gästas av nästjumbon. 

Östersund har tre poäng upp till Djurgården på rätt sida strecket där i botten just nu och upp till nuvarande tabelltia, det vill säga första slutspelsplatsen, är det just nu hela sju poäng för hemmalaget och således sex poäng för gästerna. 

Det är med andra ord tre mycket värdefulla poäng som lagen tävlar om här och jag tror vi kommer få bjudas på en sevärd bottenmatch där lagen går för det!

Speltips inför Östersunds IK - Västerviks IK

Mitt speltips för kvällen landar i att hemmalagets poängkung ska fortsätta presentera sig. Inför pågående säsong plockade Östersund in Daniel Öhrn från Tingsryds AIF och denne Öhrn har fått en bra inledning där uppe.

30-åringen har levererat tre mål och tio assists på 14 matcher i sin nya klubb och bra att veta kan vara att han i TAIF gjorde 28 poäng på hela förra säsongen och då kom han upp i 46 matcher.

Östersund är hemmalag ikväll och det tror jag de kan dra fördel av och att en lirare som Daniel Öhrn fortsätter producera i en viktig match som denna, det är taget!

Oddsjämförelse Östersunds IK - Västerviks IK