Speltips Poirier - Gaethje

Bild från Bildbyrån

Då möts de igen, fem år senare

Det var ofrånkomligt att dessa skulle mötas igen. Det finns många likheter mellan dessa två herrar och sedan de möttes för fem år sedan har båda vunnit sex matcher och förlorat två. Båda förlusterna var mot samma motståndare i titelmatch och det var mot Nurmagomedov och Oliveira. Nu är vi här igen och denna gång om en titel, UFC:s BMF bälte. Ett bälte som skapades när Jorge Masvidal och Nate Diaz möttes för några år sedan. Ett påhittat bälte som snällt skulle översättas till ”Tuffaste fightern”.

SpelTorsten om Dustin Poirier - Justin Gaethje

Dustin Poirier är en veteran vid det här laget och är ett hot med din kalkylerade boxning och fantastiska BJJ. Han dängde Conor McGregor två gånger år 2021 på imponerande sätt och ganska enkelt faktiskt. Det gjorde att han fick en titelchans mot dåvarande mästaren Charles Olivera där han förlorade på en strypning. Han kom tillbaka snabbt och vann över den rutinerade Michael Chandler i november förra året på strypning i den tredje ronden.

Justin Gaethje är en riktig tuffing och bjuder alltid upp till dans i oktogonen. Med sin aggressiva stil är han en av de mest spektakulära MMA-utövarna och är det någon match man ska introducera polarna för UFC så är det hans matcher. 

SPELTIPS

Det är en ny version av Justin Gaethje som kommer in i den här rematchen. Han förlorade förra gången när de möttes på avslutning i den fjärde ronden men det var en jämn match fram tills dess. Efter det har han mognat och är mer kalkylerad. Poirier däremot vet vi vad han har att erbjuda och är väl den mer metodiska av de två.

Det är inte mycket som skiljer dessa åt och när vi får 2.31 på Gaethje slår vi till.

Det kommer bli en stående match och jag tror att Gaethjes bensparkar kommer bli avgörande och han har ett ruskigt bra nedtagningsförsvar så Poirier kommer nog inte få matchen till kanvasen.

Gaethje har lärt sig av läxan den sist och vinner den här matchen på domslut efter fem tuffa ronder. Det är inget snack om att detta blir Fight of The Night och hittar ni ett sådant spel är det bara slå till.

Jag nöjer mig med att spela Gathje som vinnare till 2.31 på Betsson.

Lägg spelet hos Betsson