Speltips Polen - Argentina

Bild från Bildbyrån

Argentina löser biffen!

Hallå i stugan!

Det har blivit dags för den sista gruppspelsrundan och nu ska vi avhandla slutet av Grupp C och jag fäster blickarna mot mötet mellan Polen och Argentina, där en plats i åttondelsfinalen står på spel! Matchen spelas på 947 Stadium i Doha!

Let´s Go!

Det blev en jämnare grupp en väntat det här, som på förhand såg ut att stå mellan vilka två lag (Polen, Mexiko) som skulle få följa med Argentina till slutspelet. Argentina åkte dessvärre på en jobbig förlust i premiären när man oväntat förlorade mot Saudiarabien med 2-1 och detta resulterade till att gruppen öppnades upp allt mer.

I nuläget ser tabelläget ut som följer:

Polen 4p

Argentina 3p

Saudiarabien 3p

Mexiko 1p


Argentina
tog dock en snabb revansch och Mexiko spelades ut med klara sifforna 2-0 och nu har det blivit en direkt avgörande match för om Argentina ska nå en åttondelsfinal eller inte. För Polen räcker det med oavgjort för vidare avancemang!

Det var ett helt annat Argentina tyckte jag i matchen mot Mexiko kontra premiären mot Saudiarabien och Messi visade återigen hur bärande hans prestationer är för detta landslag. Med ett mål och en assist hjälpte han sitt land till en stabil 2-0 seger och anfallsspelet överlag såg mycket bättre ut i denna match.

Med namnkunniga spelare som Messi, Martínez och Di María så har Argentina extrema kvaliteter och faktum är att Polen sett otroligt trötta ut i sina två inledande matcher.

Jag tror att Argentina löser en seger och på så vis vinner grupp C

Lewandowski fick äntligen näta!

Polen då?

Laget toppar grupp C med sina fyra inspelade poäng och det efter oavgjort mot Mexiko i premiären samt seger (2-0) mot Saudiarabien. Men det är ändå inget som övertygat på mig och faktum är att jag tror inte laget löser vidare avancemang i och med att mitt tips bygger på att Argentina vinner denna afton!

Robert Lewandowski gjorde sitt första mål under ett VM-mästerskap (tro det eller ej) och det ger såklart laget en rejäl boost då det ändå är superstjärnan som ska bära landet till en åttondelsfinal.

Jag tror ändå detta blir alldeles för tufft och Polen och risken är stor att man lägger sig för defensivt i denna match och det kan komma att straffa sig då man måste ställa om vid ett eventuellt insläppt mål!

Messi o hans Argentina ska bara vinna denna match annars är ett av VMs genom tiderna största fiasko ett faktum.

Polen går vidare vid ett oavgjort resultat så tror jag inte direkt på någon målfest utan förutom seger för Argentina adderar jag till under 3,5 mål i matchen för att få ett lite högre odds!Faktorer som pekar för mitt spel:

1. Messi har hittat VM-formen

2. Polen alldeles för darriga

3. Ska vara klasskillnad lagen emellan

Spelet

  • Jag spelar att Argentina vinner matchen + under 3,5 mål

Stort lycka till!

/ Andreas