Speltips Polen - Nederländerna

Bild från Bildbyrån

Målkalas av holländarna!

Grupp D i fotbolls-EM inleds på Volksparkstadion där Nederländerna är solklara favoriter till att slå Polen. Inte så konstigt heller med tanke på dagsformen. Man är både ett och två nummer större, både i defensiven och främst i den sista tredjedelen.

POLEN

Efter att ha kvalat in i turneringen på straffsparkar mot Wales har det blivit två raka segrar i vänskapskamperna. Först mot Polen, som besegrades med 3-1. Därefter Turkiet, där siffrorna skrevs till 2-1. Men marginalerna var helt klart på polackernas sida, som skapade mindre än gästerna när det kommer till att statistik. Polackerna borde ha släppt in betydligt fler mål än så.

Segrarna kom dessutom i hemlandet. På resande fot är prestationerna inte lika bra. Offensiven har ändå fungerat bra. Däremot får förbundskaptenen Michal Probierz klara sig utan fixstjärnan Robert Lewandowski, i alla fall i denna drabbning, som är skadad.

NEDERLÄNDERNA

Att kvala in till mästerskapet var inget problem. Gibraltar besegrades borta i den sista landskampen med 6-0. Att spraya in mål har varit Ronald Koemans melodi. Minst 4 mål framåt har det blivit i 5 av de 6 senaste landskamper, i alla tävlingar. Inför EM besegrade man både Kanada och Island med 4-0.

Segersiffrorna borde ha skrivits med större tal, då det var några tveksamma offsidebeslut. Oavsett finns anfallsspelare i toppslag, som Jeremie Frimpong, Memphis Depay, Xavi Simons, Cody Gakpo, Donyell Malen och Ajax stjärnan Brian Brobbey (i bild). Därmed utlovas en målgaranti alltid.

MITT SPELTIPS

Formen är makalös hos Nederländerna, som nätar för skojs skull. Med så många anfallsalternativ gör det inget om någon av spelarna har en mindre bra dag på jobbet. Då finns hungriga alternativ redo att kastas in. Försvaret hos polackerna är inte helt stabilt, vilket öppnar för att holländarna kan fortsätter producera mål.

Mitt spel landar på att Nederländerna nätar minst 3 gånger mot Polen + att de vinner till 3.50 i odds.

Oddsjämförelse Polen - Nederländerna

Läs införtexten om matchen

Fans Nederlanderna EM 2024

Inför Polen - Nederländerna EM 2024

Fotbolls EM 2024 15 juni 2024

Premiärmatcherna från fotbolls-EM rullar vidare och här ska Polen som tog sig till EM-slutspel genom playoff ställas mot Nederländerna. Oddsen utser de sistnämnda till favoriter, ... Läs mer