Speltips Portugal - Irland

Bild från Bildbyrån

Krossar Portugal Irland?

En reaktion är att vänta av Cristiano Ronaldo och hans Portugal när Irland kommer på besök på Estadio Municipal de Aveiro. Detta blir portugisernas sista vänskapsmatch innan EM. Så man vill gärna ha med sig en seger i ryggen inför kommande gruppspelet.

PORTUGAL

Efter storsegern med 5-2 över Blågult har det varit lite grus i maskineriet. En förlust borta mot Slovenien följdes upp av en seger över Finland med 4-2. I helgen kom kroater på besök. Real Madrid stjärnan Luka Modric nätade från straffpunkten innan Diogo Jota kvitterade. Men i början av andra halvlek punkterade La Liga anfallaren Ante Budimir tillställningen med segermålet.

Då vilades en massa stjärnor som Cristiano Ronaldo (i bild). Innan det första mötet i EM mot Tjeckien vill man mer än gärna hitta tillbaka till segerspåret.

IRLAND

Efter att ha slutat 4:a i kvalet missar laget sommarens stora händelse. Det blev bara 6 poäng efter 8 landskamper. Ett uselt resultat. Den formen Man United försvararen John O'Shea har ansvaret temporärt, men har en trupp som länge har varit oerhört formsvagt. Bortsett från sist då Ungern besegrades med 2-1, efter ett sent segermål av Troy Parrott på övertid.

Men här väntas irlänningar väga på tok för lätt.

MITT SPELTIPS

Förbundskaptenen Roberto Martinez kommer sträva efter att ha med sig ett positivt resultat inför gruppspelet. Kvalité finns i världsklass i Portugal, som en enorma favoriter till seger. På hemmamark kan den lika gärna kommer med stora tal.

Mitt spel landar på att Portugal vinner med fler än ett mål i marginal.

Oddsjämförelse Portugal - Irland