Speltips PSG - Real Sociedad

Bild från Bildbyrån

PSG tar kommando

En lämplig uppgift väntar för storbygget PSG när de i åttondelsfinalen av Champions League ställs mot formlösa Real Sociedad. I det första av två möten får man spela på Parc de Princes. Gästerna sliter både med formen och skador, vilket talar för att de franska giganterna har en bra möjlighet att rycka ifrån.

PSG

Under gruppspelet var man inte lika dominanta som väntat. Det blev en andra plats i tabellen, efter Borussia Dortmund, med lika många poäng fast bättre målskillnad än 3:an AC Milan. Sedan dess har managern Luis Enrique fått en bättre ordning på laget, som går från klarhet till klarhet.

Man är uppe i 16 raka matcher, i alla tävlingar, utan nederlag. I helgen hamnade man under mot Lille, men vände och vann med 3-1. Då vilades talismanen Kylian Mbappe, samt ett par nyckelspelare till, för denna viktiga kamp. Ligue 1 leder man med 11 poäng före 2:an Nice. Så allt fokus ligger på den finaste turneringen av alla.

REAL SOCIEDAD

I vanlig ordning drabbas laget av en formsvacka, efter att ha lyckats väl. I gruppen kom de 1:a, med lika många poäng fast bättre målskillnad än Serie A giganterna Inter. Det gjorde de utan att förlora någon match, vilket är urstarkt.

Men det är långt ifrån samma form i nuläget. En rejäl måltorka råder, då laget har misslyckats med att hitta nätmaskorna i de 4 senaste matcher, i alla tävlingar. Det har bara blivit en seger på de 8 senaste försök.

I den senaste La Liga omgången blev det nederlag hemma på Anoeta mot Osasuna, vilket gjorde att laget halkade ner till en 7:e plats och har 11 poäng upp till en topp 4 placering. Skador finns det i massor, men främst på målskytten Mikel Oyarzabal. Att resa hem med ett positivt resultat kan bli mycket svårt.

MITT SPELTIPS

Spelet landar på att PSG vinner med -1 mål på asiatiskt handikapp. Insatsen återbetalas vid en seger med ett mål. Förlust vid en bortaseger eller oavgjort i matchen. Vinst vid en rak hemmaseger med fler än ett mål i skillnad, som 2 - 0, 3 - 1, etcetera, efter fulltid.

Oddsjämförelse PSG - Real Sociedad