Speltips PSV - Ajax

Bild från Bildbyrån

Kortspel från Philips Stadion

Det vankas toppmöte på Philips Stadion denna söndag. Tabelltvåan Ajax gästar trean PSV och båda lagen har 62 poäng inspelade med 29 matcher genomförda. Det gör att de har åtta poäng upp till Feyenoord som toppar och ska man försöka äta sig ikapp där är det seger i sikte och jag förväntar mig en stökig match i Eindhoven mellan två segersugna lag!

Ajax näst bäst även på bortaplan

Gästande Ajax är just nu det näst bästa fotbollslaget i den här ligan och det i den totala tabellen, men också som endast bortalag. Ser vi till just bortatabell så har Ajax levererat 31 poäng på 14 matcher. Målskillnaden? 35-16. Ajax är, som ni såklart har koll på, ett skickligt lag och de går för att försöka hota Feyenoord i toppen av tabellen och ska de göra det behöver de leverera bra resten av säsongen och då är PSV borta en bra början!

Kalasform på PSV!

Formtabellen är något jag brukar titta i när jag väljer speltips och denna gång är inget undantag. Tittar vi på de fem senate i ligan så noteras hemmalaget för fyra vinster och en oavgjord, vilket ger fina 13 poäng av 15 möjliga och där är det (såklart) bara suveräna Feyenoord som är bättre med 15/15 poäng, vilket imponerar! PSV är dock inte långt efter och har fina 17-7 i målskillnad. Som jag nämnde tidigare så står de på lika många poäng som Ajax och båda lagen är alltså fortfarande med i racet om ligatiteln, men det är en tuff väg dit och först och främst vill båda lagen lägga vantarna på den andraplats de just nu slåss om för då får de nämligen chansen att spela sig till finfina Champions League.

Stökigt? Ja!

Eindhoven är spelplats för denna match och jag tror på en stökig sådan. Domare är Serdar Gözübüyük och han dömde senast Nice - Basel ute i Europa och då viftade han med korten åtta gånger. Här tror jag på över 4,5 kort och priset är 1.75 för detta spel, vilket känns bra i mitt tycke.

Lycka till vid rygg.

@johan_videll på Twitter.