Speltips RB Leipzig - Real Madrid

Bild från Bildbyrån

En snäll tillställning på Red Bull Arena

Åttondelsfinal i Champions League där de 14-falldiga mesta mästarna Real Madrid gästar RB Leipzig. De spanska giganterna har en del avbräck men får ändå bära på favoritskapet, även i det första av två möten, då formen har varit på topp. Irfan Peljto (i bild) från Bosnien och Hercegovina dömer matchen, som jag tippar blir av den snällare sorten.

RB LEIPZIG

Marco Rose och hans gäng kom 2:a i gruppen, bakom de regerande mästarna Manchester City. Det gjorde man genom att dra på sig 2 gula kort, i snitt, per match. Inledningsvis var det fler kort till antal, som minskade allteftersom in i turneringen. Inga röda kort blev det.

Fortsättningsvis vill spelarna gärna vara med, vid avancemang till en kvartsfinal, så det gäller att spela schysst. Något laget är vana vid även i Bundesliga, där det efter 21 omgångar inte har blivit några utvisningar. Antalet gula ligger på 37 stycken totalt.

Den defensiva duon, Mohamed Simakan och Benjamin Henrichs, är bara ett kort ifrån en avstängning. De kommer med största sannolikhet att ta det lugnt för att inte riskera att missa returen på Santiago Bernabeu.

REAL MADRID

Managern Carlo Ancelotti är också känd för att spela en schysst fotboll, vilket vi har fått se prov på i den finaste turneringen av alla. Där har det blivit 9 gula kort, på 6 omgångar. Inga röda alls i dubbelmöten mot Napoli, Braga och Union Berlin.

Även i den spanska La Liga har det varit kortsnålt, med 43 gula på 24 omgångar. Där finns dock 2 röda. Men i Champions League är det annat. Förutom målvakten Thibaut Courtois finns mittbackarna Antonio Rüdiger, David Alaba och Eder Militao på skadelistan. I helgen blev också talismanen Jude Bellingham skakad, i 4-0 segern över Girona.

MITT SPELTIPS

Inget av lagen är alltså kända för att vara bråkstakar. Något som talar för en lugn match, utan många kort. Domaren Irfan Peljto dömde 7 stycken UEFA matcher förra året. Två av dem var griniga tillställningar, som ledde till röda kort. Men i övrigt var det lugnt allt som oftast, som sist i denna turnering då det blev bara 2 kort mellan Shakhtar Donetsk och FC Barcelona. Det är ingen domare som viftar med ostskivan i onödan.

Spelbolag har gått ut med över/under linan på 4,5 kort i mötet.

Mitt spel blir därför att den första drabbningen mellan lagen slutar med max 4 kort, alltså, under 4,5 kort i matchen.

Oddsjämförelse RB Leipzig - Real Madrid