Speltips Real Madrid - Leipzig

Bild från Bildbyrån

Mer energi i pånyttfött Leipzig

Galacticos ifrån Madrid tar ikväll emot den tyska jätten Leipzig i Champions League. Ett Real som ännu inte tappat poäng säsong 22/23. Mitt spel blir dock något "överraskande" Leipzig att få flest hörnor till hela 4.05 gånger insatsen på Snabbare.

Real Madrid

Madrid har börjat årets säsong precis som man avslutade förra. Segrar i massor. Laget har vunnit samtliga tävlingsmatcher såhär långt och inte mycket tyder på att den trenden ska ta slut ikväll. Real är ett väldrillat lag där spelarna känner till varandra väldigt väl. Det är ett klokt bygge innehållande mängder av finess, rutin och teknisk briljans. Vad som gör Real till kanske världens bästa lag är dock att de är taktiskt briljanta. Laget behärskar att vara bollförande likväl som man är mästerliga på att låta sig pressas utan att gripas av panik. Ikväll tror jag att Real spelar klokt och ror hem segern utan att gå in i en fysisk batalj mot Leipzig. Det sistnämnda skriver jag därför att det tyska laget troligtvis är fysiskt starkare än ett "åldersdigert" Madrid. Skulle Madrid vinna, vilket är väldigt troligt, så bör det betyda att Leipzig blir laget som pressar för kvittering. Förhoppningsvis stora delar av matchen. Ett scenario som passar kvällens hörnspel.

Leipzig

Leipzig har efter en svag säsongsöppning kickat hela ledarstaben. Det gav resultat omgående då man besegrade Dortmund med klara 3-0 i senaste omgången av Bundesliga. Nu kommer man vilja bygga vidare på sitt momentum och jag tror att laget kommer att gå för tre pinnar trots att självaste Real står för motståndet. Leipzig torskade ju med hela 1-4 mot Shakhtar i första gruppmatchen och behöver troligtvis samtliga poäng ikväll. Med ett offensivt tänk i sinnet ser jag Leipzig som svaga favoriter att ta hem hörnmarknaden mot Real även vid ett neutralt resultat. Vid underläge, vilket är troligt ikväll, bör fördelen skifta till ca 65/35 till Leipzigs favör i hörnmarknaden. Att då få ett odds strax över 4 är ett givet val. GL!