Speltips Roda - NAC Breda

Bild från Bildbyrån

Gasen i botten i returen

Det är dags för returmöte i kvalet till Eredivisie och på Parkstad Limburg Stadion i Kerkrade ska Roda försöka komma tillbaka i matchen mot NAC Breda. Förutsättningarna är enkla då gästerna har med sig en 3-1-ledning från förra mötet, vilket innebär att det är gasen i botten som gäller här om hoppet om serieavancemang ska leva vidare.

Tankar inför avspark

Roda var snubblande nära att knipa en direktplats, men föll i sista matchen mot Groningen borta med 2-0 och slutade därmed på en retlig tredjeplats på samma antal poäng som just Groningen som knep andraplatsen i sista matchen. 

Hoppet om avancemang lever dock vidare, men nu genom kvalspel där man är i kvartsfinal mot NAC Breda och efter förlust med 3-1 i första matchen på resande fot är det nu seger i returen som gäller och inte med ett mål, utan två måste till för att matchen ska till förlängning - men jag tror på fler mål än så.

Hemmalaget för dagen var seriens bästa hemmalag under säsongen. Här har de 14-4-1 under säsongen och allt detta med 41-14 i målskillnad. När lagen möttes på den här arenan förra gången vann Roda med 3-1 och samma resultat blev det i matchen innan det, då de i serien möttes med NAC Breda som hemmalag. 

Båda lagen är alltså tämligen vana vid målrika möten när de möts och faktum är att sex raka matcher lagen emellan har bjudit på fyra mål eller mer och min idé är att det fortsätter rassla nu när det verkligen gäller!

Speltips Roda - NAC Breda
Johan Videll

Johan Videll

Jag tror på Roda här. De är i behov av seger och det räcker som sagt inte med uddamålet, utan minst två bollar ska in för att matchen ska gå till förlängning. Över 2,5 mål känns vasst, men lägger vi till hemmalaget att vinna eller spela oavgjort, ja då får vi ett vettigt odds från den här matchen.

Lycka till vid rygg!

Oddsjämförelse Roda - NAC Breda