Betting tips Rotherham vs Scunthorpe

Ryggareken om Rotherham vs Scunthorpe

Play-offs i League One mellan Rotherham och Scunthorpe. Scunthorpe kvitterade sent och fastställde slutresultatet till 2-2. Båda lagen gav sitt allt. Skapade många chanser, och gjorde därpå många mål. Sammanfattningsvis var det ett rätt rättvist resultat. Scunthorpe gjorde 2 viktiga borta-mål och lämnade förmodligen planen aningen nöjdare. Vidare kan man vara nöjda över att ha försvarat väl, trots 2 insläppta mål. Det var tydligt från start att Rotherham besitter kvalitén att åsamka Scunthorpe skada. Rotherham spelade som vanligt offensivt och skapade stora problem i Scunthorpes målområde.

Nu dags för round 2.

Rotherham

Kommer starka till matchen med trogna fans i ryggen, och med ett skadefritt lag. Vi blir inte förvånade om laget roterar tillbaka till ett 4-4-2 system inför matchen. Då förväntar vi oss att se lagets båda inhoppande målskyttar senast; David Ball och Joe Newell, från start. Självklart även Michael Smith som har mäktat med 5 baljor på senaste 9 matcherna. Smith har även hittat nätet i 5 av Rotherhams 7 senaste hemma-matcher, och är en van målgörare framför lagets fans på New York Stadium.

Förväntad XI: Rodak, Mattock, Wood, Ihiekwe, Emmanuel, Newell, Vaulks, Towell, Taylor, Ball, Smith

På hemma-plan är man starka, framförallt mot slutet av säsongen. Bara 1 förlust på senaste 13 matcherna. 9 vinster av dessa. Man har gjort mål i 22 av de 23 senaste matcherna, och med den vassa offensiv man besitter gör man ofta betydligt fler än 1 mål.

Scunthorpe

Har en del kraftfulla spelare såsom Ivan Tony, Duante Holmes och Hakeeb Adelakun som säkerligen kommer att ta för sig i nästa möte.

Målisen Matt Gilks utgick skadad i förra matchen och förväntas ersättas av Rory Watson.

Förmodad XI: Watson, Clarke, McArdle, Wallace, Townsend, Yates, Ojo, Morris, Holmes, Adelakun, Toney

På borta-plan har man bjudit på blandade prestationer. Man har en tendens att kryssa matcher på resande fot. Även om man bara har förlorat 1 av senaste 12 borta-matcherna, så har man kryssat 7 av dessa. Däremot så gör man ofta mål. Man har nätat i 13 borta-vinster på rad. Inte mindre än 22 mål har det blivit på dessa 13 matcher.

H2H

Rotherham har vunnit de senaste 2 matcherna innan det förra mötet. Scunthorpe vann de 2 matcherna innan dess.

REK

Rotherham är värdiga favoriter att vinna matchen på hemma-plan. Man har dessutom ett bättre hemma-facit än Scunthorpe har borta-facit. Att Scunthorpes ordinarie målis utgått skadad får ses som ett rejält avbräck för laget, och Rotherham med sina fina offensiva kvalitéer kommer gå hårt för vinst och mål. Med det sagt så tror vi absolut att Scunthorpe kommer bjuda på motstånd. Men med 2 gjorda mål i ryggen så behöver man inte trycka lika hårt för vinst.

Vi förväntar oss dock en öppen match. Spelbolagen tror på få mål, men givet förra matchen och lagens båda utsikter tror vi snarare på fler mål.

Halvgardering (IX) och båda lagen gör mål spelas hos betway. 4u. Dvs. om matchen slutar med vinst till rotherham eller kryss och båda lagen gör mål, så vinner vi.


För er som vill safa så är Rotherham (0) till runt 1.60 ett bra alternativ.


Obs. Tidig rek. Håll gärna koll på oddsen för att se vilket håll det rör sig åt.

Gilla om du håller med Ryggareken

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppSpeltips
16 jan
19:00
Vita Hästen - Almtuna
HockeyAllsvenskan
Bet: Vita Hästen rak
 
16 jan
19:00
Oskarshamn - Pantern
HockeyAllsvenskan
Bet: Oskarshamn -1.5
 
16 jan
19:00
Södertälje - Björklöven
HockeyAllsvenskan
Bet: C. Liljewall över 0,5 poäng
 
16 jan
19:00
Oskarshamn - Pantern
HockeyAllsvenskan
Bet: A. Hutchings över 0,5 poäng
 
17 jan
19:00
HV71 - Luleå
SHL
Bet: HV71 rak
 
18 jan
19:00
Brynäs - Djurgården
SHL
Bet: Djurgården över 2.5 mål inkl. OT
 
19 jan
16:00
Bournemouth - West Ham
Premier League
Bet: BLGM & ö 2,5 mål
 
19 jan
20:30
Inter - Sassuolo
Serie A
Bet: Inter och under 3.5 mål
 
20 jan
12:30
Fiorentina - Sampdoria
Serie A
Bet: Fiorentina
 
20 jan
12:30
Frosinone - Atalanta
Serie A
Bet: Atalanta -1
 
20 jan
18:00
Schalke - Wolfsburg
Bundesliga
Bet: Båda lagen gör mål
 
21 jan
15:00
Genoa - Milan
Serie A
Bet: Under 2.5 mål
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Premiär för Fimpens resa med Betsson!

SHL 15 januari 2019

Nu kan alla hockeyälskare få en unik inblick hos dom olika SHL-lagen. Den före detta Djurgårdsspelaren Christian "Fimpen" Eklund reser landet runt för att tävla mot olika spelare, ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset

Premier League 11 januari 2019

Inför lördagens kupong dubblar Svenska Spel jackpotten till 24 miljoner, något som bör motivera dom flesta. Ska du åt miljonerna behöver du dock sätta en och annan skräll samt ... Läs mer

Vinnare av Melodifestivalen 2019

Melodifestivalen 9 januari 2019

I slutet av november presenterades samtliga artister till Melodifestivalen 2019 och startordningen är nu helt färdigställd, likaså oddsen för vem som den 59:e upplagan av ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset

FA Cup 4 januari 2019

På lördag är det tid för årets första Stryktipsrad och även fast lördagens rad inte är den mest kittlande så är vi nog många som ser fram emot att starta året med vinst. För att ha ... Läs mer

Vinn en sportresa för 10 000kr - Delta i Trippelstugan

27 december 2018

Tävlingarna fortsätter att flöda i vår Facebook-grupp och på fredag är det återigen dags att kicka igång TrippelStugan. Se till att pricka in en singel, dubbel och trippel så har ... Läs mer