Speltips Rumänien - Schweiz

Bild från Bildbyrån

Ryggareken om Rumänien - Schweiz

Rumäniens kvalificeringsresa:

Rumänien leder Grupp I med 19 poäng och har säkrat sin plats till EM 2024. Man siktar på att hamna i Pott 2 för slutspelets lottning, och deras senaste framgångar på planen, tillsammans med hemmafördelen, positionerar dem väl. En oavgjord match mot Schweiz skulle räcka för att säkra första platsen i gruppen.

Rumäniens form har hittills varit beundransvärd, med fem segrar och fyra oavgjorda på nio matcher. I sina senaste två möten mot Andorra och Israel säkrade de två raka segrar.

Truppen:

Valentin Mihaila kommer att saknas i den kommande matchen på grund av sitt röda kort mot Israel. Resten av truppen är skadefri, och tränare Edward Iordanescu kan välja att behålla samma startelva som senast.

George Puscas, lagets näst bästa målskytt, förväntas leda anfallet, medan Nicolae Stanciu förväntas vara lagkapten.

Möjlig XI:
Moldovan; Ratiu, Dragusin, Burca, Bancu; Marin, Screciu; Hagi, Stanciu, Dragus; Puscas


Schweiz krigar för att ta över i toppen

Schweiz, som ligger på andra plats med 17 inspelade poäng, är angeläget om att överträffa Rumänien och ta över förstaplatsen i Grupp I.

Laget har haft svårt att säkra tre poäng på sistone, med endast en seger på de senaste fem matcherna.

I senaste mötet mot Kosovo nöjde de sig med en 1-1 oavgjord. Schweiz måste vinna den kommande matchen för att säkra status som Pott 2; annars kan de hamna i Pott 3 eller 4. Matchen mot Rumänien kommer att vara avgörande för deras slutliga placering i gruppen.

Truppen:

Tränare Murat Yakin kan välja att behålla samma startelva som mot Kosovo. Noah Okafor, som spelade centralt, förväntas behålla sin position tillsammans med Ruben Vargas, som gjorde mål i den senaste matchen. Nyckelspelare som Xherdan Shaqiri, Manuel Akanji, Granit Xhaka och Denis Zakaria förväntas starta.

Möjlig Startelva: Sommer; Comert, Akanji, Elvedi, U Garcia; Zakaria, Xhaka, Freuler; Shaqiri, Okafor, Vargas

Analys & Speltips

Spelbolagen håller Schweiz som favoriter i matchen men Rumänien har spelat bra. Schweiz har dessutom spelat oavgjort i 5 av sina 6 senaste matcher. Med hemmafördelen så tror jag att Rumänien mycket väl kan spela oavgjort eller tom. vinna matchen. Detta blir även mitt spel till 1.80 gånger insatsen hos bet365. 5u.