Speltips Rydz vs Pietreczko

Bild från Bildbyrån

Klarar Pietreczko pressen?

Vi startar den sista rundan på darten innan juluppehållet med ett speltips från förmiddagspasset och det är i andra matchen mellan Rydz & Pietreczko jag plockar ett specialspel.

SpelTorsten om van Rydz vs Pietreczko

Callen Rydz var en mycket lovande junior som nu hunnit bli 25 år. Detta är hans femte VM och 2022 var han faktiskt i kvartsfinal där han var nära att slå Peter Wright som sedan gick och vann turneringen. Efter det har karriären inte fått den fart man trodde och han är rankad nummer 50 i världen för tillfället. Han har egentligen allt för att bli en Top10 spelare men undra om inte psyket ställer till det för honom. Han är bra avslutare, bra på 180s även om de minskat i det sista. Kastar snabbt.

Ricardo Pietreczko slog igenom i höstas när han gick och vann German Open på hemmaplan. Han slog självaste Michael van Gerwen i finalen och visade ruskigt psyke och riktigt säker på avsluten. Nu är det andra förutsättningar då VM spelas i England och han står mot en Engelsman i denna andra runda. Han hade inga problem alls att ta sig vidare när han besegrade japanskan med 3-0 i set. Han är favorit mot engelsmannen mycket för hans form i det sista och är rankad 39 i världen. Hade denna matchen varit för två år sedan hade Rydz varit massiv favorit. Jag tror det blir en jämn match där båda kastarna kommer press vilket leder till mitt spel.

World Darts Championship

  • 15 december och finalen går 3 januari
  • Alexandra Palace, London
  • 2.5 miljoner pund i totala prispengar
  • Vinnaren får en halvmiljon pund
  • De spelar setformat
SPELTIPS

Jag har valt att gå helt emot marknaden och de flesta spelare här och kliver på underspel på checkout procent (finns under spelar specialer). Linan är satt på 41.5 vilket är över hans säsongssnitt mycket tack vare prestationerna i slutet men det är helt annorlunda att kasta på hemmaplan där publiken är på din sida än på ett VM där han garanterat kommer ha publiken emot sig. Han gjorde sig ovän med den engelska publiken redan i turneringen som var före VM och läser man på forum kan han nog vara den mest hatade spelaren på touren just nu och det synar jag.

Eftersom jag tror det kommer bli en jämn och smutsig match så kommer nerverna ställas på prov, när publiken kommer bua och skrika fort han kastar är det lätt att mista fokus så jag kliver på underspelet helt enkelt.

Lägg spelet hos Nya Expekt

ANDELAR MED SPELTORSTEN

STRYKTIPSET LÖRDAG 23 DECEMBER
SpelTorsten

SpelTorsten