Bild från Bildbyrån

Offensiv fotboll att vänta

Det har blivit dags för den första matchen för Serbien och England i Fotbolls-EM och även mitt första speltips till turneringen.

Jag håller detta England som ett av de lagen som kommer gå till minst semifinal och vi har flera spelare som är i riktigt bra form och som är på väg uppåt i karriären. Men att England stått som så stora favoriter i EM tycker jag är konstigt. Det är ofta små marginaler där man behöver vinna nån straffläggning kanske eller ha lite stolpe in.

Tittar vi på England tycker jag framförallt det är offensiven som sticker ut. Saka, Kane, Foden, Bellingham, Rice, Palmer har haft riktigt bra säsonger och kliver in i mästerskapet med en god känsla. Det är kanske lite mer frågetecken kring defensiven i England där man fått lite spelartapp och där det inte har varit samma kontinuitet.

Med Serbien tycker jag det är lite likadant. Offensivt ser man rätt vassa ut med Vlahovic, Tadic, Mitrovic och Savic. Det såg vi inte minst mot Sverige där man inte behövde så mycket chanser för att göra mål. Däremot kunde Sverige gjort 3 mål de också. Defensiven är inte lika bra i Serbien och jag tror man kan få problem mot England.

Mitt spel blir att England vinner, men att man inte håller nollan. Vi kan väl ta 3-1 eller varför inte en repris på Tysklands match i fredags!

Lycka till vid rygg!

/ Jonas Weimer

Serbien - England

Läs införtexten om matchen

England EM 2024 fans

Inför Serbien - England EM 2024

Fotbolls EM 2024 15 juni 2024

Matchdag tre från EM-slutspelet i Tyskland, då är det guldfavoriten Englands tur att kliva in i handlingarna och detta gör de mot Serbien i en match som tar plats på Veltins Arena ... Läs mer