När Ceilandia spelar så trillar målen in

I grupp 11 har vi dragit in några spel under säsongen och nu väntar en sista rafflande omgång där gruppen fortfarande är helt öppen. Både Sinop och Ceilandia har chansen här. Men precis som i matchen mellan Santos och Placido så behöver båda lagen gärna vinna här.

• Novoperario (B) 1-2

Det börjar brännas nu för Sinop. Hade 7 poäng efter tre matcher och såg ut att få en lugn resa till slutspel. Men nu har man slarvat och formen viker neråt. Två raka förluster där man dessutom inte gjort några bra matcher. Oroväckande och nu har man dels tappat förstaplatsen vilket betyder direkt avancemang och dels har man både Novoperario och Ceilandia hack i häl. Alltså är även kvalplatsen i fara. Man behöver vinna här. Dels för att ha chans att vinna gruppen vilket är målet. Sen kan man även åka ut på kryss också om Novoperario vinner sin match med uddamålet. Alltså finns det ingen anledning att fegspela här för Sinop. Full fart framåt är det som gäller. Försvaret har varit bra under säsongen men nu möter man ett Ceilandia som har en fruktad offensiv och kommer jaga mål i 90 minuter. Det lär bli en annan matchbild än det blev när Ceilandia spelade hemma i deras första möte.

Ceilandia

• Sinop (H) 0-0
  • Aparecidense (B) 2-3
  • Novoperario (B) 0-1
  • Novoperario (H) 2-1
  • Aparecidense (H) 4-4

Ceilandia är som en katt med nio liv. Efter tre omgångar såg det kört ut då man bara skrapat ihop en poäng. Och senast så hämtade man upp både 0-2 och 2-4 mot Aparecidense för att till sist få med sig 4-4 efter mål i 94e minuten av Kasado. Det är svängdörrar med andra ord men oj vad det måste gett förhoppningar ändå med det sena målet senast! Nu har man ändå skaffat sig ett läge där man går vidare vid vinst här. På bortaplan har man spelat bra mycket sämre än hemma. Jag tror de kan få svårt här men det är inte omöjligt. Drog på sig fem gula senast men klarade sig utan avstängningar till denna omgång. Man har fått igång forwarden Maycon nu som noterats för tre mål på fyra matcher. Gamla AIK spelaren Clecio platsar inte längre utan nu satsar man på Amoroso och Maycon. Då har det sett klart bättre ut.

"Vi har inget att förlora, nu går vi för seger för att ta Ceilandia till slutspel"

(Tränare Almeida efter gårdagens träning)

Analysen

Jag tror det kan bli ett försiktigt spel inledningsvis för att senare brisera i andra halvlek. Det är ju faktiskt så att X kanske inte räcker för Sinop om Novoperario vinner sin match med uddamålet vilket gör att något av lagen hela tiden kommer behöva jaga mål under 90 minuter här. Förhoppningsvis får vi något mål redan i första halvlek och då ska det vara klart tycker jag. Ceilandia är inget lag som kan hålla tätt och framåt har man skapat mängder med chanser i sina matcher. Har fått en gratischans i denna match och nu är det bara att släppas lös krafterna.