Speltips Sirius - AIK

Bild från Bildbyrån

AIK har något på gång

Det var viktiga poäng på spel när Malmö kom på besök förra rundan och trots att AIK stundtals var dominerade gjorde de totalt sätt mot förutsättningarna ändå en helt okey match och fick med sig en poäng. Det betyder att de nu ligger precis ovanför strecket med målskillnad på Degerfors som också står på 14 poäng efter 16 spelade matcher. Nu väntar Sirius borta och det är en viktigt sexpoängsmatch vi har framför oss. Med sina 17 poäng ligger Sirius precis före AIK i tabellen så räkna med en fysisk match på Studenternas i Uppsala

SpelTorsten om Sirius - AIK

Sirius ligger väl där de flesta experter tippat att de ska vara. Precis som tidigare säsonger så ligger de några poäng före nedflyttningsplats. De har fått igång sin unga Sydafrikan som de värvade från Varberg inför förra säsongen och i år har det lossnat. Med sina fem mål och fyra assist i Allsvenskan leder han den interna skytteligan och absolut någon som AIK måste hålla koll på här.

AIK har haft en stormig säsong, Brännström fick sparken för några veckor sedan och det har givit resultat.  Norska legendaren Henning Bergh har tagit över skutan och har på sina tre matcher tagit fyra poäng. Det blev förlust i första matchen mot Häcken men av spelet att döma såg man klarhet från AIK. De har nu gått ner till en rakare 4-4-2 uppställning. Återvändaren Saletros fick de för en billig peng och har levererat direkt och jag tycker helt plötsligt att AIK har ett bra lag med goda förutsättningar att hålla sig kvar.

SPELTIPS

Jag var nog en av få som tippade att AIK kommer harva runt nedflyttningsplatserna denna säsong och anledningen var enkel. Värvningarna passade inte Brännströms spelstil och det blev för långa avstånd. Försvarsspelet var heller inte tillräckligt bra men nu har AIK alltså gått tillbaka till en rakare 4-4-2 under Bergh. Nu är jag inte rädd att vända på klacken och spela på AIK och i denna match har vi otroligt fint värde på bortalaget.

Mitt spel blir att AIK vinner matchen och att vi får pengarna tillbaka vid oavgjort, alltså ett DNB (Draw no bet) spel till fina 1.83. Medel insats investeras 6/10U då AIK spelat upp sig enormt och är det bättre laget under Bergh som är en jätte värvning på tränarsidan.

Lägg spelet hos LeoVegas