Speltips Skellefteå - Färjestad

Bild från Bildbyrån

Skellefteå - Färjestad

Det är fortsatt ett rejält smittspridningskaos i SHL, men det ska åtminstone - om allt går som planerat - spelas en match under tisdagen. Skellefteås hemmamatch mot Färjestad är minst sagt intressant. Lyckas SKE återta serieledningen, eller studsar Färjestad tillbaka direkt efter fiaskot hemma mot Djurgården?

Skellefteå

Västerbottningarna har gjort en riktigt bra säsong utifrån förutsättningarna hittills. Luleå toppar visserligen serien, men SKE är bara två poäng efter i ett läge där laget har två matcher färre spelade än serieledarna med allt vad det innebär. Rickard Hugg & Co är dessutom formstarka; nio poäng på de fyra senaste matcherna talar sitt tydliga språk. Det faktum att Skellefteå har 2-0 i inbördes möten och imponerande 10-3 i målskillnad på dessa bataljer inger också respekt.

Färjestad

Värmlänningarna hade grymt höga förväntningar på sig inför säsongen till följd av inte minst massvis med vassa nyförvärv. Visst - det har periodvis sett bra ut för Färjestad, men FBK har svårt att hitta den rätta jämnheten och dippat alldeles för många gånger för att det ska vara hållbart för en guldkandidat. Femteplacerade Färjestad, med två nederlag på de tre senaste matcherna, har sannerligen mycket att bevisa inför fortsättningen.

Speltips

Mycket talar för Skellefteå inför tisdagen. Delvis det faktum att Robert Ohlssons gäng är så pass hemmastarka. Inget annat lag har ett högre poängsnitt än SKE på hemmais den här säsongen. Det ska hur som helst påpekas att Färjestad är ett bra bortalag.

Det offensiva övertaget väger också tungt. Skellefteå är SHL:s mest målglada lag med 114 fullträffar på 34 matcher. Där ligger Färjestad - med 102 pytsar på 36 bataljer - i lä. SKE har dessutom ett enormt övertag vad avser powerplay.

Skellefteå har ett stort mentalt övertag

Lägg därtill att Västerbottenslaget har ett mentalt övertag i och med 6-3 och 4-0 i de senaste mötena lagen emellan.

Därmed inte sagt att FBK ska räknas bort totalt. Delvis med tanke på gästernas individuella skicklighet. Det finns mycket spetskompetens i samtliga lagdelar i Färjestadslägret och det är mycket möjligt att Värmlandsgänget kommer göra en bra säsong i slutändan - trots allt.

Oavsett: 1.90 i odds (i skrivande stund) för en Skellefteå-vinst under ordinarie speltid lockar rejält och känns tämligen spelvärt under nuvarande omständigheter.