• Hem
  • JV
  • Skövde IK - Borlänge HF
Speltips Skövde IK - Borlänge HF

Bild från Bildbyrån

Formstarkt SIK går för ny seger

På Billingehov i Skövde ska ett formstarkt Skövde IK ta emot Borlänge HF under söndagseftermiddagen. SIK är uppe på en tredjeplats och formen, den är som sagt bra och när de nu har hemmamatch mot Borlänge är segerchansen god igen!

Tankar inför Skövde IK - Borlänge HF

Gästande Borlänge HF åker till Skövde som tabellsjua. Gästerna har tagit nio poäng i seriespelet hittills och noteras för en total målskillnad på 24-33. 

Det man bör nämna är att gästerna är ett ungt lag och de har sin svaga sida på just bortais. Hittills har gästerna gått förlorande ur fyra av fem bortamatcher och när de nu ska mäta sina krafter med ett Skövde IK som tillhör topplagen i HockeyEttan Västra den här säsongen tror jag att det blir tufft - för tufft!

SIK kommer från stabila 5-2 borta mot Surahammars IF i den förra omgången och i deras senaste hemmamatch körde de över Mjölby Hockey med 7-1 här på Billingehov. 

Så stora siffror kanske det inte blir idag, men SIK är utan tvekan en befogad favorit här kan jag tycka då gästerna som sagt har det tufft på bortais samtidigt som hemmalaget är i bra slag för dagen då de gått segrande ur totalt fyra av deras fem senaste matcher.

Tre nyckelfaktorer inför nedsläpp

🏒 Skövde IK är i bra form och har vunnit fyra av de fem senaste, vilket ger 12/15 poäng och på dessa matcher har SIK tagit med sig en målskillnad på 23-11.

🏒 Borlänge HF har i samma formtabell tagit tre poäng av 15 möjliga och har 5-15 i målskillnad sett till de fem senaste matcherna totalt i HockeyEttan Västra. 

🏒 Senast lagen möttes agerade Borlänge HF hemmalag och då vann Skövde IK med 3-1, nu är det ombytta roller och hemma på Billingehov har Skövde IK 18-11 i målskillnad, men de har "bara" vunnit 3/5 hemmamatcher - den statistiken vill de bättra på nu!

Mitt speltips inför Skövde IK - Borlänge HF

Att Skövde IK kliver in i den här hemmamatchen som favoriter är taget. Sett till lagens respektive prestationer i seriespelet hittills är det utan tvekan hemmalaget som har gjort bäst ifrån sig.

Väger vi dessutom in lagens respektive formkurvor samt den statisk Borlänge HF har med sig i ryggsäcken inför denna tuffa uppgift mot ett topplag så förstår man snabbt att oddssättarna utser hemmalaget till favoriter.

Jag tror också att form, kunnande och just hemmais blir matchavgörande idag och att Skövde IK är starka nog att vinna denna hemmamatch med minst två puckar smakar bra nog till 1.75 gånger pengarna.

Lycka till vid rygg!

Oddsjämförelse Skövde IK - Borlänge HF