Speltips Södertälje - HV71

Bild från Bildbyrån

Södertälje - HV71

Mycket står på spel under onsdagskvällen när trettondeplacerade Södertälje tar sig an serieledande HV71. Lyckas SSK ta en viktig vinst i kampen om att undvika negativt kval eller tar smålänningarna ytterligare ett steg mot att vinna HockeyAllsvenskans grundserie?

Södertälje

Sportklubbens säsong har förvisso inte direkt varit någon höjdare rent helhetsmässigt, men det har kunnat skönjas en ljusning på sistone. Hemmatrean mot namnkunniga Björklöven följdes upp av poäng hemma mot topplaget Modo. Därefter blev det visserligen ett nederlag borta mot serietrean Bik Karlskoga, men SSK studsade tillbaka direkt hemma mot svårspelade AIK och vann redan under ordinarie speltid. Det finns onekligen mycket potential i det här laget och Sportklubben kan rubba precis vilket motstånd som helst i den här serien när allt klaffar. Inte minst med tanke på skillsen som finns på forwardsfronten.

HV71

Seriefavoriteten HV71 har visserligen visat prov på en låg lägstanivå den här säsongen, men ser man till helheten har Tommy Samuelssons manskap ändå gjort det riktigt bra - även i ett perspektiv där laget har extremt höga förväntningar på sig. Hela 90 poäng på 40 matcher, vilket innebär att HV71 toppar serien med sex poängs marginal (dessutom med två bataljer färre spelade än serietvåan) är tämligen starka papper. Formen är dessutom synnerligen god; sex raka trepoängare talar sitt tydliga språk.

Speltips

Det är en relativt lurig match att vänta. Södertälje ska på intet sätt räknas bort och känns lite underskattade. Det går dock inte att komma ifrån att HV71 i grunden har ett betydligt bättre lag och har visat prov på en mycket bättre jämnhet den här säsongen.

Lägg därtill det stora mentala övertaget till följd av 2-0 i inbördes möten. Det faktum att HV71 dessutom inte har släppt in ett enda mål mot SSK ska också lyftas fram en hel del.

HV71 har ett stort övertag i såväl offensiven som defensiven

HV71 har ett stort övertag över hela rinken. Inte minst offensivt, där nyförvärvet Myles Powell - som bara har hunnit med sex matcher - har dominerat. Målfarlige Fredrik Forsberg och spelskicklige Chad Billins utgör klockrena exempel på andra spelare som är grymt vassa framåt samt formstarka i allmänhet.

Faktumet att HV71 är HockeyAllsvenskans bästa bortalag ska också uppmärksammas. Det i kombination med att Södertälje är ett av seriens sämsta lag i hemmaplanssammanhang.

Södertälje är som sagt ett lurigt motstånd. Därför känns det rätt med en halvgardering här. Detta kryddat med minst fem mål i matchen för att få upp oddset till en acceptabel nivå.

Ovanstående BetBuilder-spel ger - i skrivande stund - 1.73 i odds, vilket känns spelvärt.