Speltips Södertälje - Tingsryd

Bild från Bildbyrån

Södertälje tar tre poäng

Onsdagens omgång i HockeyAllsvenskan bjuder på flera högintressanta matcher. Vi snackar inte minst om Södertäljes hemmabatalj mot Tingsryd. Mycket står på spel för båda lagen i jakten på att undvika negativt kval. En genuin sexpoängsmatch i anrika Scaniarinken.

Södertälje

Sportklubben har haft en rörig säsong hittills, men det finns anledning till försiktig optimism för Södertälje-fansen. SSK svarade för en heroisk insats nu senast genom att bortabesegra topp tre-gänget Bik Karlskoga redan under ordinarie speltid. Södertälje har dessutom fått en del intressanta tillskott (både i form av nyförvärv och lån) den senaste tiden. Spelare med kapacitet för att verkligen göra skillnad. Inte minst rutinerade Dragan Umicevic. HockeyAllsvenskan är dock en väldigt bra serie och konkurrensen är hård i bottenstriden. SSK kommer få kämpa hårt för att undvika bottenträsket sett över 52 omgångar.

Tingsryd

Smålänningarna - som bara är en sämre målskillnad än just Södertälje från en plats ovanför kvalstrecket - har en hel del att jobba på efter sex nederlag i följd. Tingsryd är ett lag med en hel del karaktär och spelare som jobbar hårt. Det finns dessutom en del bra spetskompetens i form av till exempel offensivt skicklige Alexander Lindelöf.. Det är i första hand defensiven som varit alldeles för dålig hittills. Det faktum att Taif har släppt in flest mål av samtliga allsvenska lag säger en hel del. Tingsryd är dessutom överlägset sämst i boxplaysammanhang.

Speltips

Södertälje har ett mentalt övertag på Tingsryd tack vare 5-1-segern i det senaste mötet lagen emellan, vilket betyder en hel del inför onsdagskvällen.

SSK har dessutom i grunden ett bättre lag. Bland annat på forwardssidan, där till exempel namn som redan nämnde Dragan Umicevic och även Greg Squires - tillika ett annat namnkunnigt nyförvärv - besitter en enormt hög kapacitet.

Tingsryd har stora defensiva besvär

Det är dock framför allt Taif:s redan nämnda defensiva besvär som talar för Sportklubben.

Södertälje är förvisso hemmasvaga, men Tingsryd är å andra sidan oerhört bortasvaga och det känns som att hemmaplansfördelen kommer väga tungt den här gången.

Oddset (1.90 i skrivande stund) för en SSK-vinst under ordinarie speltid förefaller tämligen spelvärt som läget är nu.