Speltips Södertälje - Västervik

Bild från Bildbyrån

Viktiga poäng på spel i Scaniarinken

Vi vänder oss till Hockeyallsvenskan och mötet mellan Södertälje och Västervik. Hemmalaget Södertälje har inte börjat säsongen som man velat och ligger just nu på en 10:e plats i tabellen, med 18 poäng på 14 matcher. Gästande Västervik ligger på en 13:e plats, med 17 poäng på 16 spelade matcher. Södertälje har ett bra lag och man kommer säkerligen klättra i tabellen. Västervik däremot lär kriga om att undvika de två sista platserna, som innebär negativt kvalspel. Detta är med andra ord en match som Södertälje bör vinna.

Södertälje

Södertälje har som sagt ett bra lag på pappret. Här finns gott om Hockeyallsvenskan erfarenhet och spets. I senaste matchen blev det vinst mot Östersund hemma med 3-0, och man kommer till denna match med två vinster på sina fem senaste matcher. Förlusterna har dock kommit mot topplag så som Björklöven, Brynäs och AIK. Nu väntar ett av seriens sämsta lag på hemmaplan och då är det bara vinst som räknas.

Västervik

Västervik harvar i botten av Hockeyallsvenskan och målsättning är att hålla sig kvar. I senaste matchen tog man tre viktiga poäng, då man lite överraskande slog Björklöven hemma med hela 5-0. Innan det hade man dock tre raka förluster, bland annat 9-1 borta mot AIK. Nu väntar tuff bortamatch i Scaniarinken och då tror jag Västervik få det jobbigt.

Speltips

Södertälje har en betydligt bättre trupp än Västervik. Här finns klasspelare så som Eriksson, Videl, Dyk, Blomstrand, Norbe, Engsund och Alba. Södertälje är normalt sätt svårslagna på hemmaplan, och Västervik har endast tagit 4 poäng på bortaplan i år. Mitt speltips i matchen blir därför Södertälje -1.5 till oddset 1.81 gånger insatsen.

Lycka till!

/Åkesson