Speltips Southampton vs Chelsea

Bild från Bildbyrån

Ryggareken om Southampton vs Chelsea

Southampton

Southamptons prestationer på plan har förbättrats sen Mark Hughes kom in som ny tränare tidigare i år. Men det är uppenbart att Walesaren fortfarande har mycket arbete kvar innan Southampton blir en kraft att räkna med. Framförallt så måste han arbeta med hur hans gubbar stänger matcherna, vilket man har haft problem med under 2018. Southampton har tappat 5 poäng under de sista 15 minuterna den här säsongen vilket är mycket när man har små marginaler att jobba med. Som exempel tar vi senaste matchen mot i form laget Wolves där man var 2-0 upp med tappade det till 2-2 under de sista 11 minuterna.

Humöret bör dock vara bättre sen man slog ut Everton på straffar i liga cupen, men återigen släppte Southampton in ett sent mål som underminerade de annars så fina prestationerna under matchen.

Ironiskt nog så har Southamptons enda 2 vinster (all competitions) under säsongen kommit genom att man själva nätat sent (88min+). Dock är 2 vinster på så många matcher under all kritik. Southampton har bland annat misslyckats med att vinna 13 av de senaste 14 hemma-matcherna.

Truppen: Danny Ings har spelat ur-bra sen han anlände till truppen. 4 mål på 6 starter och ett inhopp. Shane Long och Charlie Austin har både haft det svårare framför mål. 335 respektive 267 minuter utan mål i ligan.

Skador: Shane Long

Chelsea

Chelsea har skrapat ihop en 10 matchers streak utan förlust (all competitions). Inför dagens match känns det rimligt att Sarri och Chelsea nu går för vinst eftersom man senast kryssade mor både West Ham och Liverpool.

Chelsea har bara gjort 5 mål på de senaste 5 matcherna ,men avsaknaden av mål har inte inte påverkat den fina stämning som laget har haft sen Sarris inträde. Supportrar av Chelsea har accepterat att med Sarri kom även en mer attraktiv fotboll, och en streak på 10 matcher utan förlust måste vara någonting positivt.

På den defensiva fronten har man förbättrats avsevärt på senare tid. En wonder strike från Sturridge var det enda som stod mellan vinst och ett clean sheet mot Pool senast.

Truppen: Chelsea har en relativt bredd trupp som man för nuvarande inte använder till fullo. Vi är vana vid att se samma elva match efter match. Sarri har dock snackat om att han ska börja rotera mer för att kunna bjuda på motstånd på 4 fronter (liga och alla cuper).

Morata har inte haft det lät i Chelsea. Han har egentligen inte haft det lät med fötterna överhuvudtaget och röster har börjat höjas för att han ska ersättas. 2 mål på 19 tillfällen. Det är inte bra för en anfallare som ska vara i världsklass. Kanske kan torsdagens mål mot Videoton i Europa league markera startskottet på en ny målspruta, eller kanske är ett mål mot Videoton ingenting att rycka på axlarna över.

Skador: Inga

H2H

Chelsea har vunnit de 6 senaste matcherna mot Southampton.

REK

Southamptons taskiga hemma statistik och det faktum att man släppt in minst 2 mål i 5 av de senaste 6 matcherna gör att vi inte alls tror på Southampton. Speciellt inte när man möter ett Chelsea på tredje plats som inte har förlorat en match på 10. Chelsea vinner. 1.65 hos Interwetten. 8u.