Speltips Spanien - Skottland

Bild från Bildbyrån

Här tror jag inte Gilmour alltid hinner med

Då var det återigen dags för en paus i de stora ligorna och istället riktas fokus mot landslagen och kval inför EM 2024! Det är i grupp A som jag har hittat ett kortspel till fint värde! Grupptvåan Spanien tar emot gruppettan Skottland.


Spanien

Spanien har inlett de fyra första gruppmatcherna med tre vinster och en förlust. Förlusten med två mål mot noll borta mot Skottland måste kännas sur. 75% av bollinnehavet, men lyckades inte få in bollen. En match där Scott McTominay var helt otroligt. Men det är ett otroligt skickligt Spanien som vi ser i Grupp A. De dominerar de offensiva aspekterna gentemot alla lag. De har t.ex ett genomsnitt på 20.5 skott per match, och närmaste laget är Norge med 13.2 skott per match.


Formen 🏋️

Spanien - Norge 3-0 ✅

Skottland - Spanien 2-0 ❌

Spanien - Italien 2-1 ✅

Kroatien - Spanien 0-0 ✅

Georgien - Spanen 1-7 ✅

Spanien - Cypern 6-0 ✅


Skador 🤕

  • Asensio

  • Olmo

  • Pedri

  • Yamal


Skottland

Kommer in i den här matchen med riktig medvind och väldigt bra form. De har spelat fem matcher hitills i gruppen och vunnit samtliga. Framförallt så har Scott McTominay i en mer framskjuten roll dominerat i det skottska landslaget. Enligt Whoscored så har han blivit man of the match i tre av de senaste fem matcherna. Han har på fyra matcher gjort sex mål samt en assist.


Formen 🏋️

Skottland - Cypern 3-0 ✅

Skottland - Spanien 2-0✅

Norge - Skottland 1-2 ✅

Cypern - Skottland 0-3 ✅

Skottland - England 1-3 ❌


Skador 🤕

  • Tierney


Matchbilden

Det här är en match som med all säkerhet kommer att domineras av Spanien. Men Skottland ska absolut inte vara chanslösa här, det tror jag inte. Men jag har en känsla av att den här viktiga matcher om förstaplatsen kan bli lite grinig. Skottland har ett väldigt fysiskt spel och Spanien kan kankse komma att ruckas lite ur balans och även dom dra på sig något kort. Men jag väljer att avstå från över/under på kortspelen och drar istället iväg ett fint värdespel på ett spelarkort.


Mitt spel

Jag kommer att lägga 3/10U på att Gilmour drar på sig ett gult kort. Han ligger ofta väldigt rätt, men brukar även kunna ha en hög siffra i tacklingar, och när man ser spelarna som kommer att komma emot honom, så tycker jag att Unibet erbjuder fint värde på över fem gånger pengarna på att Gilmour tilldelas ett kort.


För fler livespel, speltips samt andelsspel så rekommenderar jag att ni följer mig på Twitter (eller X som det heter numera)


bobbytipsar heter jag där, så ska jag göra mig absolut bästa för att dryga ut plånboken lite åt er och mig själv!