• Hem
  • JV
  • Sparta Rotterdam - FC Twente
Speltips Sparta Rotterdam - FC Twente

Bild från Bildbyrån

Specialspel från Rotterdam

Sparta Stadion Het Kasteel står som värdarena i första rundan mellan Sparta Rotterdam och FC Twente när vi är framme vid finalrundan i pågående playoff från Eredivisie där en Europa-plats står på spel. Gästerna kliver in i denna bortamatch som favoriter och undertecknad har "snickrat" ihop ett specialspel i tron om att favoriten håller måttet!

Sparta Rotterdam har tagit sig till denna finalrunda genom att slå ut FC Utrecht i föregående runda. Där vann de bortamatchen med 2-1 i första rundan och det något otippat då de klev in i den matchen som underdogs på resande fot. I returen sedan när de hade "läget" som underdogs igen, levererade de ett otippat avancemang till denna final trots läget, men det krävdes en straffläggning så det var långt ifrån glasklart att det var just Sparta Rotterdam som skulle möte Twente i denna finalrunda.

FC Twente däremot, de går som tåget! Heerenveen var deras motståndare i föregående runda och som Twente levererade där är det nu fullt accepterat att de kliver in i denna bortamatch som favoriter också. Gästerna slog nämligen Heerenveen med 2-1 i den första matchen senast och det var på bortaplan de inledde då också. I returen som sedan tog plats på deras hemmaplan körde de över motståndet och vann både klart och rättvist med 4-0, vilket gav avancemanget hit med bekväma 6-1.

Färre spelminuter för FC Twente och en bättre kapacitet i laget gör att jag köper att de blir favoriter här och med hjälp av spelbyggaren hos Unibet hittar jag en "trippel" som jag tror tillräckligt mycket på för att spela med medelinsats.

"Tre val ger en intressant trippel"

Sparta Rotterdam har alltså fler spelminuter i benen och de är dessutom inte på väg att ta sig an denna viktiga hemmamatch som någon påtaglig favorit. FC Twente däremot, de presterar riktigt bra och med bra flyt ihop med ett bra självförtroende kan det gå vägen igen!

  • X2 (FC Twente eller oavgjort)
  • Över 1,5 mål i matchen (totalt för båda lagen kombinerat)
  • Över 7,5 hörnor i matchen (totalt för båda lagen kombinerat)

Dessa tre spelalternativ från Rotterdam denna torsdag ger en "trippel" som jag följer med glädje till finfint odds.

Lycka till vid rygg!

Speltips Sparta Rotterdam - FC Twente