Speltips Manchester United - Leeds

Bild från Bildbyrån

United ångar på!

Hallå i stugan!

Manchester United tar emot Leeds Old Trafford denna onsdagskväll och det är även avslutningen på omgång 22 av Premier League!

Let´s Go!

Manchester United
går på vatten för dagen med fyra raka segrar och ett enormt självförtroende i truppen. Nye tränaren Eric Ten Haag har verkligen fått det att fungera igen efter några säsonger som kantats av trubbel och inget eget spel och vi börjar återigen känna igen det gamla United.

Detta United har har liksom motståndet Leeds en dubbelomgång denna runda och man spelade så sent som i lördags redan och det slutade med en komfortabel seger hemma mot Crystal Palace med 2-1. United hade full kontroll hela matchen och man släppte knappt till en målchans. Dessvärre drog brassen Casemiro på sig det röda och det var tack vare det kortet som Crystal Palace bjöds in en aning och lyckades med en reducering.

Med brassen avstängd hemma mot Leeds så lutar det åt att nyförvärvet Sabitzer får chansen från start i och med dansken Eriksen skadad.

Jag tror vi kommer få se ett massivt övertag från hemmalaget redan från start och med tanke på lagets enorma självförtroende för dagen och att man har allt att spela för i ligan så hoppas jag vi bjuds på mycket mål.

En som verkligen trivs mot just Leeds är hemmalagets portugisiske stjärna, Bruno Fernandes. Portugisen har verkligen hittat storformen och stoltserar med ruggig statistik med poäng i var och varannan match på slutet. Ser man på Uniteds tidigare möten mot Leeds så innehar Bruno även där fin statistik och har stått för sex mål och två assist under deras fyra senaste möten. Bruno är även straffskytt för United för dagen och efter mål senast på straff så är det ingen som flyttar på han där.


Ett svajigt bortalag


United
ställs som tidigare nämnt mot ett för dagen ganska så svajigt bortalag i Leeds, som kommer från en förlust borta mot Nottingham så sent som i söndags. Laget startade matchen i ett ruggigt tempo men släppte in ett tidigt mål i vad som var Nottinghams första målchans. Efter det så hämtade man sig inte och stundtals såg spelet oerhört uddlöst ut och saknaden av Rodrigo Moreno gjorde sig påmind sett till lagets offensiv. Bamford var tillbaka, men det märktes att det ej var i fullt slag och Leeds har nu endast två segrar på sina sexton senaste matcher!

Att man nu endast får två dagars vila inför mötet borta mot United är inga plus direkt och i detta möte kommer man väga alldeles för lätt är min känsla, där jag även hoppas Bruno Fernandes står i centrum!

Faktorer som pekar för mitt spel:

1. Bruno Fernandes statistik mot just Leeds talar för poäng

2. Leeds med endast två dagars vila inför mötet

3. United kommer sätta högsta tempo direkt och då väger bortalaget för tunnt

Spelet

  • Jag spelar att Bruno Fernandes gör mål och assist till hela 10,0x insatsen på Leo Vegas.

Stort lycka till!

/ Andreas

Fler spelvärda objekt