Speltips Stephen Bunting - Ross Smith

Bild från Bildbyrån

Då ska Masters avgöras i darten

Masters är årets första stora turnering där de 24 bästa kastarna i världen gör upp om titeln. Tidigare år har det blivit så att vinnaren här har fått plats för vårens Premier League men i år blir så inte fallet då startfältet för Premier League släpptes redan efter VM.

SpelTorsten om Brentford - Nottingham Forest

Stephen Bunting har en positiv utveckling i karriären och den forna "Lakeside" Världsmästaren har fått tillbaka kärleken för sporten igen. Efter några år där det inte riktigt lossnade för Bunting har det senaste åren sett riktigt bra ut och nu när han dessutom gått upp till tyngre pilar kastar han nog sin bästa dart någonsin. I VM såg det riktigt bra ut tills han mötte Michael van Gerwen som han historiskt haft svårt med och åkte ut i åttondelen. 

Ross Smith har blommat ut senaste säsongerna och dessutom vann han EM 2022. Han har en otroligt hög högsta nivå och var nära att ta sig förbi Chris Dobey i VM men förlorade trots ett pilsnitt på 103. Han har en otrolig 180 kapacitet och man kan aldrig räkna ut honom ur någon match.

SPELTIPS

Jag väljer att ta sida i denna drabbning då jag tycker Bunting har en bättre utveckling i det sista och varit riktigt bra. Inbördes har han dessutom övertaget även om jag inte alltid lägger stor vikt på det men det har en viss betydelse, specielt om det involverar långsamma kastare. Nu är ingen av dessa långsamma eller ska störa varandra i rytmen men Bunting har vunnit sex av de sju senaste mötena.

Jag väljer att spela Bunting som vinnare till fina oddset 1.90 på x3000 där de flesta andra sidor har honom som favorit så lågt som 1.70-1.80.

Lägg spelet hos x3000