• Sverige- Norge
Speltips Sverige- Norge

Bild från Bildbyrån

Målrikt i ”måstematchen”?

På Friends Arena ställs Sverige mot Norge under söndagskvällen och detta är en måstematch på flera sätt. För Sverige handlar det om att koppla ett tydligt grepp om andra platsen i gruppen medan Norge helst måste vinna, eller åtminstone inte förlora. Målgaranti? Jag tror det.

Sverige hade inga som helst problem med Färöarna i torsdags. Alexander Isak fick chansen från start i Janne Anderssons ”blågult” och som han levererade. Två mål på dryga kvarten är ett vasst facit och med den utdelningen har denne Isak nu gjort dubbelt så många mål i landslaget som anfallskollegan John Guidetti. Isak har fyra mål på sju landskamper, Guidetti noteras för två på 27 landskamper. Det säger en del och att Isak levererar på nytt mot Norge är vi nog många som hoppas på.

Samma kväll som Sverige lämnade Färöarna med en trygg 4-0-seger hade Norge Malta på besök. Publiken på Ullevål Stadion i Oslo bjöds på en match där det i princip var spel mot ett mål, precis som förväntat. Men något målkalas blev det aldrig. Norrmännen petade in 1-0 med dryga halvtimmen spelad och precis innan pausvilan kom matchens andra och sista mål, då från stillaliggande boll från elva meter. Den andra halvleken var något av en transportsträcka, men där Norge misslyckades göra mål. Det de däremot lyckades med var att bärga tre välbehövliga poäng, vilket gör att de bara har två pinnar upp till Sverige på andra platsen.

6. Färöarna 5 0 0 5 3-16 0p

Jag tror att det vi bjuds på nationalarenan blir målrikt då det är två segersugna lag som gör upp.

Över två mål (asian) till 1.71 är värt en slant.