Speltips Sverige - Schweiz

Bild från Bildbyrån

Tre Kronor vill ta revansch

Vi vänder oss till Karjala Cup och mötet mellan Sverige och Schweiz i omgång 2 av turneringen. Båda lagen kommer från förlust i första omgången efter dåliga prestationer. Sverige åkte på pumpen rejält och förlorade mot Tjeckien med 2-5. efter underläge 0-4 efter första perioden. Schweiz förlorade mot Finland med hela 4-0. Två lag som är ute efter revansch, speciellt Sverige som jag tror vinner denna match. Matchens spelas i Tampere Finland.

Sverige

Sverige fick som sagt en blytung inledningen av turneringen. Inte alls den start man ville ha efter fiaskot i Hockey VM, där man åkte ut mot Lettland i semifinal. Tjeckien ledde med 0-4 i paus i Vida Arena och redan där var matchen över. Siffrorna skrevs tillslut till 2-5 och Sverige kan inte alls vara nöjda med insatsen. Nu är man ute efter revansch och jag tror vi kommer få se ett förberett om fokuserat Tre Kronor i denna match.

Schweiz

Inte heller Schweiz imponerade i den första matchen, som tillslut Finland vann på hemmaplan med 4-0. Schweiz Precis som Sverige så gjorde Schweiz inget bra Hockey VM och man åkte ut i kvartsfinal mot Tyskland. Laget består in princip enbart av spelare från den inhemska ligan, en bra liga men som inte håller samma klass som SHL. Jag tycker Schweiz har en sämre trupp än Sverige och jag tror på ny förlust för Schweiz.

Speltips

Båda lagen kommer från förlust i första omgången och dåliga prestationer. Sverige måste rycka upp sig och visa att man är en toppnation i ishockey. Jag tror man tar snabb revansch och vinner mot Schweiz. Mitt speltips i matchen blir därför att Sverige vinner till oddset 1.80 gånger insatsen.

Lycka till!

/Åkesson