Speltips Sverige - Tjeckien

Bild från Bildbyrån

Sverige vinner mot Tjeckien i Vida Arena

Vi vänder blickarna mot Karjala Cup och mötet mellan Sverige och Tjeckien. Matchen spelas i Vida Arena, alltså hemmaplan för Sverige. Det är första omgången i turneringen och Sverige ställer upp med ett bra lag. Jag tror man vill göra en bra turnering och jag tror man vinner den inledande matchen mot Tjeckien.

Sverige

Tre Kronor kommer från ett fiasko i Hockey VM, då man åkte ut mot Lettland i kvartsfinal. Med tanke på det är man nog ganska sugna på att vinna denna turnering, och visa att man är ett bra lag. Tre Kronor kommer till denna turnering med ett bra lag på pappret. På backsidan finns rutinerade spelare så som Joel Person och Oscar Fantenberg. Forwardssidan har en härlig mix av spets och hårt jobbande spelare. Dennis Rasmussen, Linus Johansson och Jonathan Dahlen för att nämna några. Hemmaplan har stor betydelse i dessa turneringar och jag tror Tre Kronor vinner mot Tjeckien i första omgången.

Tjeckien

Precis som Tre Kronor så åkte även Tjeckien ut i kvartsfinal i Hockey VM, detta mot USA. I Karjala Cup har Tjeckien ett lag med mestadels spelare från den inhemska ligan, en liga som är sämre en SHL. Tjeckien är luriga i sitt kontringsspel, men jag tror man kommer få det tufft som Sveriges stora backar.

Speltips

Alltid ovissa möten i dessa turneringar. Båda lagen är dock ute efter revansch, efter misslyckande i senaste VM turneringen. Jag tycker Sverige har ett bättre lag, och dessutom har man fördelen av hemmaplan. Mitt speltips i matchen blir därför att Sverige vinner till oddset 1.86 gånger insatsen.

Lycka till!

/Åkesson