Speltips The Masters

Bild från Bildbyrån

Fint spel på ständigt hete Justin Thomas

Äntligen är The Masters här. Erkänt av hela golfvärlden som den absoluta mest prestigefyllda tävlingen på banan där golfvärlden bara drömmer om att få spela, Augusta. Det bara kittlar utav tanken att se detta 96 spelare starka spelfält göra upp om den gröna kavajen. Frågor inför är många, kan världens bästa golfspelare (och idrottare?) genom tiderna Tiger Woods, försvara sin makalösa titel från förra året? Hur är banan på nu på hösten då den aldrig spelats under denna tid tidigare? Kan Bryson DeChambeu driva över skogen på hål 13?

Rent bettingmässigt finns det en rad olika intressanta spel, även fast jag tycker att det borde finnas ännu mer alternativ att spela på. Vad som är viktigt att kolla på som bettare är hur man tidigare presterat på banan. Framför allt just Augusta som är lite speciell.

Justin Thomas vs. Brooks Koepka vs. Matthew Fitzpatrick

Världstrean Justin Thomas går in i tävlingen som en av favoriterna till att få sätta på sig den gröna kavajen på söndag. Thomas har haft lite svårt att knyta ihop säcken på sistone då han varit ledare i flera tävlingar inför dag 3 och 4. Kanske inte helt går att jämföra med med Finau som verkar vara inkapabel att vinna, då JT vann hela 3 gånger på PGA touren förra året. Men jag tycker faktiskt att JT borde haft någon vinst till med tanke på hur bra han är och hur bra positionerad han varit inför avslutningarna. Denna torsdag så har JT blivit ihopparad med Koepka och Fitzpatrick. Spelbolagen erbjuder bra odds på vem som vinner första rundan i bollen av dom tre. Här tycker jag man är alldeles generösa. Oddset på JT är 2.35 vilket jag tycker är alldeles för högt. Absolut, Koepka är erkänt stark i majors. Men han har varit skadad och JT är en mycket jämnare toppspelare. Fitzpatrick ligger flera snäpp efter då han spel inte passar särskilt bra på just Augusta, där han slår lite för kort. Skulle bedömma sannolikheten till någonstans strax över 50% på JT, där som sagt Betsson bjuder på 2.35.

Mycket spelvärde här, så kliver in med en bra slant och hoppas JT löser biffen.

Tips: Här kan du läsa ännu mer om The Masters 2020