Speltips Thompson - Pereira

Bild från Bildbyrån

Bli inte lurade av åldern

Att Stephen Thompson fyllt 40 år är svårt att tro. Den evigt unga Thompson gör här sin 21:a UFC match vilket är imponerande och att han gör det vid 40-års ålder är det inte många som gjort. Det kommer bli en riktigt underhållande match där vi kommer få se mycket bra "striking".

SpelTorsten om Thompson - Pereira

Stephen Thompson är med sin karate bakgrund och knepiga stil en tuff nöt att knäcka för de flesta. Han har bara förlorat sex av 24 matcher i karriären och då har han mött de absolut bästa genom hela karriären. Han är en "poäng fighter" något han tagit med sig in till MMA från sin karate background och han gillar att skicka sparkar för att hålla distansen och mäta avståndet. 

Michel Pereira är en riktigt showman som bjuder på "backflips" inne i buren och dansar och har sig. En riktig publikfavorit som har otrolig kraft stående. Han har fem raka vinster (sex om man räknar när han blev diskvalificerad mot Diego Sanchez, en match han dominerade). 

SPELTIPS

Detta blir en häftig match med två olika stilar stående. Medans Thompson vill hålla avstånd för att hitta kontring så vill Pereira komma nära och utväxla slag, något som är lättare sagt än gjort mot Thompsons unika stil. Då denna match körs i tre ronder är chansen stor till att det blir ett domslut.

Thompson gått till domslut 8/10 senaste matcherna och den senaste då han vann var mellan fjärde och femte ronden. Pereira i sin tur har fyra raka domslut bakom sig och det mesta tyder på att det blir ett domslut även i denna match och där ser jag en klar fördel till Thompson som är den bättre taktikern när det kommer till det stående.

Att Thompson vinner ger ungefär 1.66 gånger pengarna men spelar man att han vinner på domslut får vi upp oddset till 2.60 som är riktigt bra på LeoVegas och jag går in med 4/10U.

Lägg spelet hos LeoVegas