Gruppspel i Carioca 2. Vi är framme vid omgång fyra. Det är på Estadio de Los Larios som slaget ska stå och det är nog sista chansen för Tigrarna att haka på tåget mot slutspel. Det kommer bli en intensiv och fartfylld match tror jag. Och att båda lagen ska hitta nätet känns som ett fint spel hos Unibet @1.70.

Formen

• Goncalense (B) 0-3
  • Americano (H) 1-4
  • Sampaio Corréa (B) 0-2

Tigres har börjat säsongen allt annat än bra. Tre matcher har gett tre förluster. Mer har man inte råd med om det inte ska bli respass direkt i gruppspelet här. Hemma är man egentligen väldigt starka. På de senaste 20 hemmamatcherna har man 11/5/4. Man har dock inte fått spelet att stämma här inledningsvis med mycket felpass och dåliga avslut. Mot Sampaio senast så är man rätt utspelade under första halvlek. Man får också en tung start på matchen då man får en indirekt frispark emot sig efter en kvart. En spelare i muren går för tidigt och då dömer domaren straff. Mycket märkligt beslut men frågan är om det inte borde varit straff från början med. Hur som helst, försvaret är svajigt. Framåt lär man dock göra mål. Det har man gjort i de senaste 13 hemmamatcherna.

– Vi förtjänade oavgjort mot Sampaio efter våran andra halvlek. Vi har ett bra lag och vi vet vad vi vill. Vi kommer vända det här!

Serra Macaense

Formen

• Audax Rio (H) 0-1
  • Carapebus (B) 4-0
  • Itaborai (H) 2-3

Även Serra har börjat säsongen lite skralt. 3 poäng av 9 möjliga och det är framförallt hemma som spelet inte stämt. 0-1 mot Audax är i och för sig ingen katastrof då de är det bästa laget i serien. Men 2-3 mot Itaborai senast var en tung förlust. Nu möter man krislaget Tigres och då lär man gå framåt och försöka få med sig alla poäng här. Mot Carapebus gjorde man en strålande insats och hade 3-0 redan i första halvlek. 1-0 målet var en ren delikatess med en slängnick av Rhainer som Martin Dahlin skulle varit avundsjuk på. De andra tre målen kom på fasta sistuationer varav två på hörnor där man är giftiga. Man har ett fint anfallsspel med mycket kombinationer och man gör också en hel del mål. Anfallsparet Rhainer - Ronaldo hittar varandra bra. Man är knappa underdogs här men jag blir förvånad om man inte hänger åtminstonde en balja.

Spelet

Tigres må spela dåligt just nu men man gör alltid mål hemma. Serra borde även de peta in en boll mot det här svajiga försvaret. Senast lagen möttes blev det 2-1 till Tigres. Det är ett rimligt resultat även ikväll tycker jag.