Speltips Timrå - Frölunda

Bild från Bildbyrån

Frölunda vinner under ordinarie speltid

På tisdag är det dags för sex högintressanta SHL-matcher. Timrås hemmamatch mot namnkunniga Frölunda - med superstjärnan Ryan Lasch i spetsen - utgör en av bataljerna. En match där göteborgarna har mycket press på sig, medan medelpadingarna har allt att vinna.

Timrå

Nykomlingarna inledde SHL med att inkassera sex poäng på fyra matcher, vilket var bättre än väntat. Därefter har det gått tungt för Timrå. Tik har visserligen tagit poäng i två matcher därefter, men åkt på tio (!) nederlag i följd. Det ska å andra sidan tilläggas att ett antal av dessa tillställningar har varit jämna, där små marginaler avgjort.

Frölunda

Göteborgarna var rankade som ett topp tre-lag av många inför säsongen och har levt upp till förväntningarna med råge hittills. Hela 34 poäng och +17 i målskillnad på 16 matcher inger respekt, trots att Rögle - som spelat två matcher färre - kan ståta med ett ännu högre poängsnitt. En annan intressant notering är att västkustgänget är målbäst i SHL och dessutom har det överlägset bästa numerära överläget, där laget har utnyttjat 40 (!) procent av powerplaylägena.

Speltips

Timrå ska oavsett på intet sätt räknas bort. Det beror delvis på att Tik har en del vass spetskompetens. Inte minst i form av Ty Rattie och Robin Hanzl, tillika två lirare som har producerat riktigt bra den här säsongen hittills. En duo med en grundkapacitet för att kunna platsa i en topp två-kedja i precis vilket SHL-lag som helst. Backklippan Joey LaLeggia - som är en stark offensiv förmåga - är ett annat exempel på gedigen spets i Timrå-lägret.

Lägg därtill att Timrå är starka i powerplaysammanhang. Faktum är att laget är trea i SHL:s powerplayliga med en effektivitetsprocent på suveräna 28.95, vilket endast två andra lag har överträffat den här säsongen.

Mycket talar för att Frölundas segertåg fortsätter

Hemmalaget har emellertid extrema defensiva besvär. Det har stundtals varit svängdörrar i egen zon.

Lägg därtill att truppen är tunn och bräcklig.

Frölunda har en helt annan bredd och djup i laget.

Roger Rönnbergs gäng kan dessutom ståta med sex vinster på sju bortamatcher och har - imponerande nog - ett bättre poängsnitt på bortaplan än på hemmais.

Det råder inga tvivel om att 1.62 i odds (i skrivande stund) för en bortavinst är tämligen spelvärt odds utifrån nuvarande omständigheter.