Speltips Timrå - Luleå

Bild från Bildbyrån

Luleå vinner mot Timrå

Namnkunniga Luleå - som har två raka förluster i bagaget - jagar revansch under torsdagen när SHL-nykomlingarna Timrå står för motståndet. Medelpadingarna, som också har inlett serien med två nederlag på tre bataljer, är ett annat lag med en hel del att bevisa.

Timrå

Fredrik Anderssons gäng har blandat och gett i SHL-inledningen. Timrå föll borta mot Oskarshamn i premiären, varpå Tik studsade tillbaka borta mot Brynäs. Därefter blev det en hemmaförlust mot Växjö med fyra mål. Tre poäng på lika många matcher är visserligen inget att hänga i julgranen, men man ska tänka på att Timrå är ett lag med låga förväntningar på sig, vars primära målsättning utgörs av att undvika kvalspel.

Luleå

Hårdsatsande Luleå inledde serien med en trepoängare hemma mot Linköping. Därefter har det blivit idel förluster (Frölunda borta och Örebro hemma) redan under ordinarie speltid. LHF har dock skapat extremt många klara målchanser och haft ett spelövertag. Det är inte direkt någon tillfällighet att norrbottningarna har SHL:s överlägset bästa corsistatistik.

Speltips

Timrå är tunga att möta och har en del vass spetskompetens, inte minst i form av nyförvärvet Ty Rattie, som har inlett serien med imponerande fem pinnar på tre sammandrabbningar. Tik lär ge Luleå en rejäl match.

Luleå har dock ett betydligt bättre lag och har haft sanslöst mycket oflyt den senaste tiden. Matchen mot Örebro - där LHF dominerade i två perioder och radade upp heta målchanser, utan att göra ett enda mål - är ett klockrent exempel i sammanhanget.

Mycket talar för att Luleå får offensiv islossning

Visst, Oscar Engsund är ett tungt avbräck (avstängning), men det troliga är att Luleå kommer fortsätta vara spelförande och ett målsumpande i den här stilen är inte rimligt över tid.

Lägg därtill att Timrå är ett lag med defensiva brister.

Känslan är att islossningen sker på torsdag och 1.67 (i skrivande stund) förefaller i allra högsta grad som ett bra odds utifrån omständigheterna.