Speltips: Tjeckien - England 22/6 "England tar kommandot på Wembley"
Speltips Tjeckien - England

Bild från Bildbyrån

England tar kommandot på Wembley

Vem som slutligen vinner Grupp D ska avgöras på engelska nationalarenan Wembley i London när Tjeckien "tar emot" England. Båda lagen är klara för åttondelsfinal, nu handlar det om att skapa momentum inför slutspelet och att se vilka man får möta.

Tjeckien bör vara nöjda med sin prestation hittills och är inte i samma behov av en bra prestation som England. Engelsmännen blev hårt kritiserade efter matchen mot Skottland och behöver hitta spelet inför slutspelet snarare än att hitta rätt resultat för att få rätt motstånd. Detta tror jag präglar matchen.

England inledde bra. Man var det klart bättre laget och tog revansch mot Kroatien men det var inte något flytande spel vi sett från exempelvis Holland och Italien. Istället var det pressen, energin och djupledsspelet som blev framgångsrikt. Det var som bortblåst mot Skottland. Man hade svårt att skapa målchanser och såg inte alls ut som ett lag sprängfyllt med världsstjärnor. Till slut fick man förlita sig på fasta situationer för att skapa målchanser men nådde aldrig riktigt fram.

Mot Tjeckien saknas Mason Mount och Ben Chilwell som satts i karantän efter att ha kramat om lagkamraten i Chelsea, Billy Gilmour efter matchen senast. Den senare har testats positivt för Covid19.

Tjeckien har egentligen inte gjort en spelmässigt speciellt bra turnering hittills men sett till förutsättningar är såklart åttondel en succe för tjeckerna. Man slog, något oförtjänt, Skottland i första matchen och sen lyckades man hålla bra koll på Kroatien i den andra. Krysset där räckte alltså för att ta laget vidare men känslan är såklart att man får svårt där, oavsett vilka man ställs emot.

Speltips

England har klart mer att bevisa i den här matchen. Båda vill givetvis ha lättast möjliga motstånd i åttondelen men här tror jag Englands stolthet tar överhanden och man går hårt för att vinna. Dels för att man spelar inför sin hemmapublik, men även för att man behöver en bra prestation att ta med sig till slutspelet.

Det finns såklart en liten risk för rotation i båda lagen, något som såklart talar för engelsmännen. Hittills har exempelvis spelare som Sancho, Grealish och Rashford fått begränsad till ingen speltid alls. Hyfsat sparkapital.

Jag tror vi får se ett taggat England som kommer ut hårt inför hemmafansen och tar ett tydligt kommando i matchen. Man ska vara det klart bättre laget och har en hel del sparkapital som ännu inte riktigt hittat mästerskapsformen ännu. Jag tror man lyckas med detta och leder matchen efter 45 spelade minuter. Det spelar jag till 2,10 gånger pengarna.

Matchens Fräckis

England har haft ett par straffsituationer hittills i turneringen, bland annat en på Sterling senast som det förmodligen borde blåsts för. Man har en hel uppsjö av kvicka och irrationella spelare som med fart är otroligt svårstoppade. Jag tror man får med sig en nu och det spelar jag till 3,00 gånger pengarna på Expekt.

Lycka till!

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
22 sep.
19:00
Örebro - Östersund
Allsvenskan
Spel: Östersund, draw no bet
 
23 sep.
18:30
Sampdoria - Napoli
Serie A
Spel: Napoli vinner & över 1.5 mål
 
23 sep.
19:00
Linköpings HC - Färjestad BK
SHL
Spel: Färjestad ö3 lagmål
 
23 sep.
19:00
Hammarby IF - IFK Göteborg
Allsvenskan
Spel: under 3 mål asian
 
24 sep.
18:00
HV71 - AIK
HockeyAllsvenskan
Spel: HV71 -1,5
 
24 sep.
19:00
Västerviks IK - Modo
HockeyAllsvenskan
Spel: Modo vinner
 
24 sep.
19:00
Västerås - Tingsryd
HockeyAllsvenskan
Spel: Västerås vinner under ordinarie speltid
 
26 sep.
03:00
Dan Hooker vs. Nasrat Haqparast
UFC
Spel: Nasrat Haqparast vinner
 
26 sep.
18:00
Molde - Viking
Eliteserien
Spel: Molde vinner & över 1.5 mål i matchen
 
12 okt.
00:00
Philadelphia Flyers
NHL
Spel: Philadelphia Flyers når slutspel Ja
 
13 okt.
00:00
Colorado Avalanche
NHL
Spel: Colorado Vinnare Central Division
 
12 dec.
18:00
Norska mästare 2021
Eliteserien
Spel: Molde vinner norska Eliteserien 2021
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Vem vinner SHL:s poängliga?

20 september 2021

SHL 2021/2022 drog igång för drygt en vecka sedan och det går fortfarande att spela på vem som vinner seriens poängliga. Vi har granskat spelbolagens odds för vinnare av SHL:s ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.37)

Premier League 17 september 2021

Det har blivit dags för en ny Stryktipsomgång med 15 miljoner i jackpot! Denna gång serveras spikarna och skrällarna från Bettingstugan av våra experter Anders Limpar och Jonas ... Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 18 September

Premier League 17 september 2021

Stryktipskrönikan kommer rulla på under hösten 2021 med våra spelläggare på ombudssidan. Näst på tur är Bettingstugans spelläggare Andreas Stenberg som kommer med sina tankar ... Läs mer

Han vinner skytteligan i Champions League 2021/2022

Champions League 16 september 2021

Champions League är äntligen igång igen efter en lång sommar. Nu har gruppspelet sparkat igång och då är det alltid roligt att ha lite spel igång. Skytteligan är något som alltid ... Läs mer

De vinner Champions League - Enligt spelbolagen!

Champions League 13 september 2021

Äntligen drar gruppspelet i Champions League igång! Detta inför publik och med svenskt deltagande! Det kommer bli oerhört spännande att följa årets turnering och se vilka lag som ... Läs mer