Speltips Toronto Maple Leafs - Ottawa Senators

Bild från Bildbyrån

Toronto vinner igen

Det blev miss igår natt på NHL då Tampa inte lyckades vinna mot Vegas, utan förlorade på straffar. Vi ska försöka ta revansch i natt och vi vänder oss återigen till Scotiabank Arena och hockeyns huvudstad, Toronto. I denna omgång 53 är det tabelltvåan i Eastern Conference, Toronto, som gästats av jumbon i samma Conference, Ottawa. Det skiljer i nuläget 24 poäng mellan lagen och enligt mig skiljer det även en hel del i kvalité. Jag kommer återigen spela på att Toronto vinner med minst två mål och nu emot ett minst lika dåligt motstånd.

Toronto Maple Leafs

Toronto vann som sagt enkelt i senaste matchen mot Anaheim med hela 6-1. Detta efter att bland annat Andreas Jonsson stått för 4 poäng och William Nylander för 2 poäng. Toronto har i och med denna seger 4 raka matcher med poäng och formen är för dagen god. Jag tycker att Toronto har 4 riktigt vassa offensiva kedjor. Världsstjärnorna Tavares och Matthews styr varsin och i senaste matchen var både 3:e kedjan med bland annat Nylander/Kadri och 4:e kedjan med just Jonasson, mycket bra. Med andra ord så är man inte så beroende av en förstakedja som många andra lag är. Powerplay försätter att leverera och här fick den nya backen Jake Muzzin, senast i Los Angeles, göra mål i senaste matchen.

Ottawa Senators

Ottawa går som sagt tungt denna säsong. Man är inne i ett generationsskifte och man gjorde sig bland annat av med den svenske stjärnbacken, Erik Karlsson, innan säsongen. Man kommer till denna match med 4 raka förluster och man är det laget i NHL som tagit minst poäng. Endast 43 poäng på 52 matcher. Nu väntar ett mycket bra Toronto på bortaplan och jag tror på ny förlust för Ottawa.

Speltips

Enligt mig är Toronto ett av ligans bästa lag. Man har 4 riktigt bra offensiva kedjor och bra målvakt. Ottawa o andra sidan kanske är det sämsta. Man kommer till denna match med 4 raka förluster och mycket talar för att det blir en 5:e. Mitt speltips i matchen blir därför Toronto -1.5 till oddset 1.95 gånger insatsen.

Lycka till!

/Åkesson