• Hem
  • JV
  • Tottenham - Manchester City
Speltips Tottenham - Manchester City

Bild från Bildbyrån

Foden & City fortsätter imponera

Tisdagskvällen har en Premier League-match att erbjuda oss och den spelas i London mellan Tottenham och Manchester City. Gästerna åker hit som favoriter och formen är glödhet. Nu spelar de för ligatiteln och mot ett hemmalag som blandar och ger ska det mycket till för att det inte ska bli en ny trepoängare!

Tankar inför avspark

Tottenham är tabellfemma i Premier League inför slutspurten och har i detta nu spelat in 63 poäng på 36 matcher. Den poängskörden gör att de har fyra poäng upp till Aston Villa på fjärdeplatsen, men ner till sjätteplatsen där Newcastle finns är det sex poäng. 

Ser vi till form har Tottenham inte någon glödhet sådan. Nu kommer de från seger senast och det i hemmamötet med Burnley genom 2-1, men innan det hade de fyra raka förluster och det med bland annat 4-2 mot Liverpool på bortaplan, 2-0 mot Chelsea borta och 3-2 hemma mot Arsenal. 

City flyger fram!

Manchester City däremot, de är glödheta. Gästerna åker till Tottenham Hotspur Stadium med fem raka segermatcher i ryggsäcken och av dessa är fyra tagna i ligan där de senast körde över Fulham med 4-0 på resande fot. 

Gästerna för dagen är just nu en poäng efter Arsenal som toppar tabellen, men då ska vi också säga att Arsenal har 37 matcher spelade jämfört med City som har den här hängmatchen till godo. Löser de en en ny seger? Då är det serieledning som gäller och den här chansen tror jag inte att de slarvar bort.

Speltips inför Tottenham - Manchester City
Johan Videll

Johan Videll

Tottenham har ingen kalasform, men det City. Gästerna har ligatiteln i egna händer inför slutspurten och även om Tottenham borta kanske inte är någon munsbit så är City befogade favoriter med tanke på vad som står på spel. Jag tror på gästerna, men jag tror också att Phil Foden fortsätter leverera framåt samt att ett offensivt skickligt bortalag samlar på sig hörnor, så här har vi ett intressant spelbygge att följa.

Lycka till vid rygg!

Oddsjämförelse Tottenham - Manchester City

  • X2 + Phil Foden över 0,5 skott på mål + Man City över 4,5 hörnor

    1..74

  • X2 + Phil Foden över 0,5 skott på mål + Man City över 4,5 hörnor

    1.74