Speltips Leeds - Newcastle

Bild från Bildbyrån

Två lag i olika delar av tabellen möts!

Två lag i olika delar av tabellen möts!

Vi beger oss till Leeds och Elland Road på lördag för den tidiga matchen klockan 13.30 där nedflyttningshotade Leeds tar emot CL jagande Newcastle. Viktiga poäng står på spel där båda lagen har behov av poäng. Vilket lag tar ytterligare kliv mot sina mål?

Leeds

Detta Leeds som det inte alls går bra för just nu. Man ligger pyrt till i tabellen, på plats 19 med två poäng upp till Everton på säker mark. Man har endast tagit en ynka poäng på de 6 senaste matcherna och man har släppt in ofantligt mängder mål, hela 20 mål på dessa matcher. Framåt har man ändå lyckats näta då man gjort ett mål i varje match men man har förlorat på den usla defensiven. Nu har man dock gjort sig av med tränaren och anställt erfarne Sam Allardyce som påstår sig ha mer kunskap om fotboll än Klopp och Guardiola. Om detta är sant vet jag inte men en ny tränare kan ofta ge ny energi eller skapa kaos vid de första matcherna. Missar matchen gör Sinisterra, Dallas och Tyler Adams.

Newcastle

Detta fina Newcastle som ligger för närvarande på en tredje plats och med en biljett till CL. Newcastle som har vunnit 8 av sina 10 senaste matcher där man senast kom från en 0-2 förlust mot Arsenal. I matchen mot Arsenal så skapade Newcastle flera fina lägen där skärpan inte fanns och med lite medstuds i vissa stunder hade matchen absolut slutat annorlunda. Newcastle har med sin frodiga offensiv byggt upp ett spel med oerhörd intensitet och snabbhet med spelskickliga Bruno Guimaraes som spindeln i nätet. Viktigt kommer det att vara att få igång honom för att få de bästa förutsättningarna inför matchen. Newcastle kommer taggade till matchen och med ett gott truppläge så Newcastle hoppfulla om att plocka tre poäng. Mittfältsmaskinen Sean Longstaff har dragits med en skada och är ett osäkert kort till matchen.

Speltips

Båda lagen är i stort behov av poäng men i olika delar av tabellen. Leeds slåss för överlevnad medan Newcastle slåss för en biljett till fotbollens finrum i Champions League. Det är också två lag med olika form som kommer till matchen. Newcastle har visat fin form medan Leeds har inte det. Jag tror att Newcastle med den offensiv de besitter kommer att straffa Leeds sårbara defensiv, särskilt nu när Liverpool börjar krypa sig nära i tabellen. En vinst är oerhört viktig för Newcastle mot lag som Leeds. Jag väljer därför att spela Newcastle vinst till 1.75 på Coolbet!

Spel: Leeds - Newcastle , Newcastle Vinst FT @ 1.75 - Coolbet