Speltips Ukraina - Italien

Bild från Bildbyrån

Avgörande match - här kan det bli tuffa tag!

Ukraina avslutar EM-kvalet på BayArena genom att ställas mot tabelltvåan Italien. Ska Ukraina till EM måste de ta full pott, men Italien är ingen lätt match så detta kommer bli tufft, vilket troligtvis kan märkas även i kortstatistiken!

Tankar inför avspark mellan Ukraina - Italien

EM-kvalet är på väg att lida mot sitt slut och i grupp C har vi en riktig finalmatch framför oss då Ukraina ska ställas mot Italien i en direkt avgörande match. 

Både Ukraina och Italien står just nu på 13 poäng vardera inför denna sista kvalmatch, men det är italienarna som är i förarsätet med 16-9 i målskillnad jämfört med Ukrainas 11-8 på de sju kvalmatcher lagen genomfört hittills. 

Med dessa förutsättningar vet vi redan vid avspark vad som gäller, nämligen att Ukraina måste få Italien på fall här, annars är det Italien som kniper EM-biljetten.

Matchen är alltså av enorm betydelse och här finns det inget att spara på. Mannen som fått i uppgift att hålla ordning och reda är spanjoren Jesús Gil Manzano och han är inte alltid superblyg med korten. 

Senast denne 39-åring dömde en landslagsmatch så var det Österrike - Belgien och då hade han uppe korten hela åtta gånger. Nu är det som sagt en viktig match för både Ukraina och Italien och då tror jag det kan bli stökigt igen.

Speltips inför Ukraina - Italien

Jag blickar mot kortmarknaden här. Vi får nästan 1.70 på över 4,5 kort i matchen i skrivandets stund och det oddset, det gillar jag! 

Jesús Gil Manzano är som sagt en domare som vet vart han har sin kortlek och då det är väldigt mycket på spel förväntar jag mig en del känslor och det kan mycket väl bli drama här då Ukraina inte är helt ofarliga, även om Italien givetvis ska ses med bäst chans då de klarar sig med kryss.

Lycka till vid rygg!

Oddsjämförelse Ukraina - Italien