Speltips van Barneveld vs Szaganski

Bild från Bildbyrån

Blir tufft för den polska busschauffören

Szaganski hade en fin period i höstas där han tog karriärens första turneringsseger. Det var i en ”källarturnering”. Till vardags bor han i Irland och kör buss och gör sitt första VM.

SpelTorsten om van Barneveld vs Szaganski

Raymond van Barneveld  är en av de bästa genom tiderna och har vunnit hela fem gånger (fyra i BDO en i PDC) och är inne på sin tredje comeback om jag räknar rätt. Han har mycket dart kvar i sig och har otroligt stöd av publiken vart han än kastar i världen. ”The Barney Army” hörs och syns överallt oavsett om han spelar eller inte. Otroligt omtyckt spelare och har kanske den absolut bästa tekniken. Helt utan onödiga rörelser eller kraft smeker han in pilarna. Det är en fröjd att se och har han en bra dag kan han fortfarande slå vem som helst i världen. 56 årige van Barneveld är rankad som nummer 29:a i världen och kliver alltså in seedad i turneringen.

World Darts Championship

  • 15 december och finalen går 3 januari
  • Alexandra Palace, London
  • 2.5 miljoner pund i totala prispengar
  • Vinnaren får en halvmiljon pund
  • De spelar setformat
SPELTIPS

Spelet i matchen är att van Barneveld vinner och kastar flest 180s. Han är en stabil 180 kastare med ruskigt avslappnad teknik. Han ska absolut vinna denna match så länge han håller sig på normal standard och att han kastar flest 180s tar jag för givet då polacken är en av tourens svagaste 180 kastare.

Szaganski gick en fem setare i första rundan mot finländaren Kantele utan att kasta en enda 180.

Spelet är givet och vi kliver in tungt. Denna kommer gå ner och ligger förmodligen runt 1.50 innan matchstart imorgon.

Lägg spelet hos x3000

  • van Barneveld vinner och kastar flest 180s

    1.73

ANDELAR MED SPELTORSTEN

STRYKTIPSET LÖRDAG 23 DECEMBER
SpelTorsten

SpelTorsten