Speltips van Duijvenbode vs Krcmar

Bild från Bildbyrån

Är van Duijvenbode i matchform?

Nederländaren Dirk van Duijvenbode har varit en av tourens bästa kastare senaste åren men har drabbats av en axelskada som besvärat honom senaste månaderna. Det har varit mycket dart innan VM och nu ska han alltså kliva in i detta mästerskap. Hur är egentligen formen på "Dvd"? Normalt sett tourens starkaste 180 kastare men de senaste turneringarna har inte sett bra ut och jag synar ett lite högre odds här.

SpelTorsten om van Duijvenbode vs Krcmar

Dirk van Duijvenbode är en frisk fläkt på touren, den resliga Aubergine odlaren från Nederländaren bjuder ofta på show med höga avslut och många 180s, tyvärr har det avtagit senaste månaderna och det måste vi syna. Han är fortfarande inte återställd från skadan och har senaste veckorna betalat 50.000:- i rehabilitering för detta mästerskap. 

Boris Krcmar är Kroatiens bästa dartspelare med råge och har rutin från detta mästerskap. Han gick vidare utan några som helst konstigheter mot engelsmannen Keegan Brown när han vann 3-1 med stabilt spel. Inget wow men tillräckligt för att vinna säkert.

World Darts Championship

  • 15 december och finalen går 3 januari
  • Alexandra Palace, London
  • 2.5 miljoner pund i totala prispengar
  • Vinnaren får en halvmiljon pund
  • De spelar setformat
SPELTIPS

Mitt spel är inte mer komplicerat än att Krcmar ska vinna med minst två set. Med tanke på "DvDs" form och skada så kan vi inte annat än att syna 8-faldiga världsmästaren i soft-tip Boris Krcmar. Det är allt för många frågetecken på nederländaren och den hårda matchningen under hösten har inte varit skonsam och det är faktiskt axeln som han kastar med som varit skadad så det är ingen dans på rosor.

De har tidigare möts tre gånger där van Duijvenbode segrat alla tre men här tror jag alltså på ett trendbrott.

Lägg spelet hos Nya Expekt

ANDELAR MED SPELTORSTEN

STRYKTIPSET LÖRDAG 23 DECEMBER
SpelTorsten

SpelTorsten