Speltips Väsby - Halmstad Hammers

Bild från Bildbyrån

Väsby vinner mot Hammers på hemmaplan

Vi vänder oss till Hockeyettan och det har blivit dags för sista slutspelsomgången innan kvalserien. Väsby var det laget som valde motståndare först, och lotten föll på Halmstad Hammers, trots att Halmstad kommer från den Södra Allettan. Väsby känns dock som det bättre laget här och i bäst av 5 bör man slå ut Halmstad. Jag tror man vinner första hemmamatchen och kopplar grepp om matchserien.

Väsby

Väsby vann den Östra serien och Allettan Norra. Man var det laget som tog flest poäng av alla lag i Allettorna och fick då välja lag först. Väsby fick dessutom vila i denna förra rundan, och lär vara väl förberedda och utvilade. Väsby var bra sedan tidigare och nu har man dessutom spetsat truppen med Dick Axelsson. Väsby är definitivt ett av lagen som slåss om Hockeyallsvenskan platsen och då ska man slå Halmstad på hemmaplan.

Halmstad Hammers

Halmstad gör det bra även i år och efter en 7:e plats i tuffa Allettan Södra så slog man nyligen ut Strömsbro med 3-1 i matcher. Halmstad har en bra målvakt och en bra stomme, men ganska tunn trupp för att komma från den södra serien. Halmstad har, precis som Väsby, rutin i denna typen av matcher. Men på bortaplan tror jag man kommer få det svårt.

Speltips

Båda lagen tog sig till kvalserien ifjol, då vann Väsby båda mötena med 6-2 och 6-8. Jag tror Väsby är bättre nu, och eventuellt är Halmstad lite sämre. Väsby har endast förlorat 1 hemmamatch på hela säsongen, och nu väntar den viktigaste hittills. Med en viss Dick Axelsson i laget så tror jag att Väsby bara är bättre. Mitt speltips i matchen blir därför Väsby -1.5 till oddset 1.81 gånger insatsen.

Lycka till!
/Åkesson