Speltips Västerås IK - AIK

Bild från Bildbyrån

Hemmais avgör!

Västerås IK har fredagsmatch på hemmais och på besök har de AIK. VIK kliver in i den här matchen som favoriter och jag tror de levererar en seger. Mitt speltips blir att hemmalaget lämnar den här matchen som vinnare och det inklusive övertid och straffar (moneyline).

Fem senaste för Västerås IK

  • Djurgården - Västerås 0-2
  • Mora - Västerås 5-0
  • Västerås - Björklöven 2-5
  • Södertälje - Västerås 3-4 (efter straffläggning)
  • Västerås - Brynäs 4-5 (efter förlängning)

Fem senaste för AIK

  • Almtuna - AIK 1-2
  • AIK - Tingsryd 3-4 (efter förlängning)
  • Nybro Vikings - AIK 0-6
  • AIK - Kalmar 6-3
  • AIK - Björklöven 1-4
"Västerås i Västerås är ingen lätt match!"

Det som väntar AIK denna fredagskväll är en tuff uppgift. De ska åka till Västerås för att möta Västerås IK på bortais alltså och det här är ingen enkel uppgift om ni tror det.

Hemmalaget har förvisso bara två segrar på deras fem senaste matcher, men spanar man in resultatraden så har de nästan slagit suveräna Brynäs (förlust där efter förlängning) i en riktigt målrik och sevärd match och matchen därpå tog de två av tre poäng mot SSK i Södertälje, vilket var desto bättre för deras del såklart.

Efter SSK-matchen har de dock förlorat hemma mot ett bra Björklöven samt förlorat tungt i Mora, men den tillfälliga dippen, som jag tror de hade, bröts senast då VIK vann på Hovet med 2-0 och det mot Djurgården.

AIK då, vad har de presterat? Svårt att säga. Stockholmarna har blandat och gett i seriespelet hittills, men jag köper att AIK inte åker till Västerås som favoriter och jag tror också att de inte åker härifrån som ett vinnande lag.

Gästerna vann förvisso senast, men det var mot Almtuna IS i Uppsala. Västerås i Västerås, det är något annat. Innan segern mot Almtuna så tog detta AIK endast en poäng hemma på Hovet mot Tingsryds AIF, så jag håller fast vid att AIK är svårplacerade då bra prestationer ena kvällen är mindre bra en annan kväll och då detta i mina ögon är en tuff uppgift på bortais så ser jag värde i att backa favoriten.

Speltips Västerås IK - AIK

Västerås IK kliver in i den här hemmamatchen som favoriter och jag köper det. VIK har chans att vara ett topplag i HockeyAllsvenskan den här säsongen och efter 2-0-segern mot Djurgården borta senast har de absolut bra läge på en andra raka seger. 

AIK är svårplacerade, de blandar och ger mycket, men den här fredagskvällen tror jag de får se sig besegrade av ett bättre motståndarlag i en tuff bortamatch!

Oddsjämförelse Västerås IK - AIK