Speltips Västerås - Vita Hästen

Bild från Bildbyrån

Västerås är svårslagna på hemmaplan

Vi vänder oss till Hockeyallsvenskan och ett möte mellan Västerås och gästande Vita Hästen. Hemmalaget Västerås ligger på en 6:e plats i tabellen, med 33 poäng på 20 spelade matcher. Vita Hästen ligger i nuläget 11:a, med 21 poäng på lika många matcher. Västerås har ett bra lag på pappret i år och man ska vara ett topplag. Man är svårslagna på hemmaplan och mot Vita Hästen är det bara 3 poäng som räknas.

Västerås

Västerås har som sagt ett mycket starkt lag på pappret, och hade nog förväntat sig en lite högre placering i tabellen när nästan halva serien är spelad. I senaste matchen blev det förlust mot Modo borta med 5-1, och man lär nog vara revanschsugna till denna match. Västerås är dock väldigt starka på hemmaplan och man har tagit 21 av 27 möjliga poäng på hemmaplan. Nu väntar bottenlaget, Vita Hästen, och då tror jag man tar en ny seger.

Vita Hästen

Vita Hästen ligger som sagt i botten av tabellen, och man lär ha som mål att försöka undvika de två nedersta placeringarna. I senaste matchen blev det förlust mot Västervik borta med 6-4, och man har endast 1 vinst på sina 5 senaste matcher. På bortaplan är man, tillsammans med Tingsryd, sämst i ligan och har endast skrapat ihop 5 poäng. Nu väntar tuff bortamatch och jag tror Vita Hästen får det tufft.

Speltips

Västerås har ett bättre lag än Vita Hästen, som dessutom kommer med ganska blek form. Västerås trivs på hemmaplan, med ans Vita Hästen inte är något speciellt bra bortalag. Senast lagen möttes vann Västerås hemma med 8-4 och jag tror man vinner även denna match. Mitt speltips i matchen blir därför Västerås -1.5 till oddset 1.84 gånger insatsen.

Lycka till!
/Åkesson